23 Nisan Duygulanır İnsan

Abdulvahap Uncu 156 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Her 23 Nisan’ı  aynı duygu ile yaşarım… Gözlerim dolar, çocukların sesi yankılanır kulağımda. Güneydoğu’nun incisi Tarihi kentin sokaklarında gezinmek, çocukların coşkusunu görmek için çıkmıştım yola. Sokağın ilk durağında gördüm sevgi dolu, kendileri küçük; Yürekleri kocaman geleceğe ışık saçan genç  çocukları. Yaşları henüz 11 ve 12 olan  beş tane gözleri gülen pırıl pırıl çocuklar. Onların gününü kutlamadan geçmek, onların yüreklerine dokunmadan, Yaşamın ileri zamanındaki hayallerini konuşmadan gidemezdim.

Merhaba çocuklar, bugün 23 Nisan bayramınız kutlu olsun derken! Hep bir ağızdan sizin de ağabey diyorlardı. Gözlerim doluyor, boğazım düğümleniyordu. Teşekkür ediyorum bu güzel ve özel genç çocuklara. Ağabey senden bir şey rica etsek bizi kırmazsın değil mi!  Elbette, bugün sizin bayramınız sizi kırmak olmaz diyorum. Bizimle maç yapar mısın diyorlar. Bu ne güzel bir davet, bu ne güzel bir yürek Gözlerim yine yaşarıyor. Beni çocukluğuma, beni yeniden huzura, beni yeniden eski günlere götürüyorlar. Maç yapıyorum onlarla maçta bir gol atıp çocuk gibi seviniyorum. Maç bitiyor ama! Çocukların sevgisini kazanmanın güzelliği ile ağabey biraz daha Maç uzasa diyorlar. Kırmak olmazdı, yüreklerini buruk bırakmak hiç olmazdı ve kabul ediyorum.

Maç bitimi bana soruyorlar? Ağabey sende küçükken top oynar mıydın? Evet sevgili çocuklar diyorum. Ben bu mahallede bu sokakta bu kapının olduğu evde yaşadım. Çocukluğum burada geçti. Mahalle arkadaşlarıyla her pazar maç yapardık. Bu arkadaşım burada, diğeri burada, öteki şurada diye saymaya başlıyorum. Anılar canlandı bir an gözümde.

Peki sevgili çocuklar,sizler geleceğinizi hangi meslekle taçlandıracaksınız diye soruyorum?

Biri ben savcı olacağım, adaletli olacağım, diğeri ben polis olacağım güvenliği sağlayacağım, öteki ben öğretmen olacağım eğitim vereceğim. Bir diğeri ben avukat olup, haksızlığı savunacağım. En son kişi ben çiftçi olup, üreteceğim diyor. Ne güzel meslekler diyor ve çocuklara elveda deyip, biraz yürüdükten sonra; ağabey tekrar bekleriz diyorlar. El sallayıp gidiyorum.

Yürüyorum mahalle arasında bu defa sesi uzaktan bana hoş gelen biri ile karşılaşıyorum. Ne güzel yanık yanık türküler söylüyorsun.Ne mutlu sana bugün senin günün kutlu olsun diyorum. Ardından hayalini soruyorum?

Verdiği cevap beni benden alıyor! Ben hakim olup adaleti ve huzuru sağlayacağım diyor. Bugün benim için özel ve çok anlamlı bir gündü. Çocukların sevincine ortak olmak, çocukların yüreğine sevgi ile dokunmak, mutluluklarına ortak olmak ne güzel bir duygudur. Vedalaşırken Gözlerim dolu dolu oluyordu. Bugünü unutmak ne mümkün, bugünü yaşantımın bir hikayesi olarak yazmak ne kadar gururlu. Yaşam boyu iyi kötü anlar yaşar insan ama! Bir defa yaşadığı özel ve mutlu anı hep yüreğinde saklı kalır…

Bugün 23 Nisan şen olun çocuklar…

Bugün 23 Nisan gurur duyun çocuklar…

Bugün 23 Nisan hep gülün çocuklar…

Bugün 23 Nisan huzurla yaşayın çocuklar…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version