Ardalex

Tekin Toklucu 28 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

O daha çok genç..

O hepimizin evladı gibi..

O ekran başında gözlerimizin pasını silen ‘‘YILDIZ’’.

Ülkemizde hemen her futbolseverin beğeni ile izlediği ve oyunundan keyif aldığı bir futbolcu gelip geçti.

Gerek aile yaşamı gerek saha dışı saha içindeki efendiliği yanı sıra yeşil zemindeki resitalleri ile hepimizi kendine hayran bırakan Brezilyalı –Fenerbahçeli ‘‘ALEX DE SOUZA’’.

Futbolun estetiği yanında, yeteneklerini de bizlerden esirgemeyen bu nadide futbolcu, sizleri bilmem ama beni ‘‘ZEKASI’’ ile de büyülemişti.

8 yıllık Fenerbahçe serüveninde, 344 maç oynamış 172 gol ve 139 gole direk etki eden pası vermiştir. 2 Gol Krallığı 1 Asist Krallığı bulunan oyuncunun, 3 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 2 Süper Kupa Şampiyonluğu var. 2007-2008 yılı Şampiyonlar Ligi’nde asist kralı olmuştur. Fenerbahçe Spor Kulübü, ülkesinde hali hazırda teknik direktörlük yapan Alex de Souza’nın heykelini dikerek onu ödüllendirmiştir.

Bütün bunları neden yazıyorum..?

Tıpkı onun stilinde, ahlaki olarak da o yolda gördüğüm,çok iyi bir ailede yetişerek izleyicilere sunulmuş, çevre kontrolü ve zekası ile gönüllerimizi daha şimdiden fetheden ‘‘ARDA GÜLER’’ den bahsediyorum. Benim deyimimle ‘‘ARDALEX’’…

Daha çocuk, daha körpe. Geçtiğimiz yıla nazaran çok daha kuvvetli ve devamlılığı var.oynadıkça büyüyecek bu değerimizden, tüm Türk sporseverleri sevgi ve ilgisini eksik etmemektedir. ‘‘HERKESİN SEVGİLİSİ’’

Milli takımda bile oyuna girdiği andan itibaren farkını hissettiren, Türk futbolunun bu değerine, fanatik taraftar gözlüğü ile bakarak, Beşiktaş maçındaki penaltı pozisyonu üzerinden haksız eleştiriler yaparsak, kim kaybeder!!? Türk Futbolu…

O nedenle, her gencin ‘‘İDOLÜ’’ olma yolunda emin adımlarla yürümeyip..adeta koşan ARDALEX’i herkesin bu gözle izlemesini öneririm.

O her anlamda gençlerimize ışık saçacak ilham olacak kalite ve karakterde bir futbolcu dan öte sporcudur.

Oynayacağı futbol, atacağı goller, asistleri ile şimdilik Fenerbahçe ve Milli takımda, yada Avrupa’nın en büyük takımlarından birinde izleyeceğimize eminim. O da birçok Şampiyonluk hikayelerinde başrol oynayacaktır eminim ve ona inanıyorum.

‘‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.’’
(Mustafa Kemal ATATÜK)

Arda Güler, tam da bu.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version