Dilimizden Düşmeyen Motivasyon

Pelin Paşaoğlu 34 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Gün içerisinde zinde kalmak ve işleri daha odaklı biçimde yapabilmek için, motive edici birçok durum çok önemlidir. Gün içerisinde sık kullandığımız cümlelerdir: ‘‘Bugün motivasyonum yerinde, kendimi iyi hissediyorum’’ ya da ‘‘Bugün çok kötü uyandım, hiç halim yok.’’

Çoğunluğun bildiği gibi ikinci söylemimiz pek de tercih etmek istemediğimiz cümledir. Peki bunu nasıl değiştiririz? Her güne zinde başlayıp tam motive bir şekilde günü nasıl sonlandırırız? Bugün sizlere bundan bahsedeceğim.

Motivasyon itici bir güçtür. Her şeyi başarmak için bir itici güce ihtiyacınız vardır, aksi takdirde hiçbir şeyi gerçekleştiremezsiniz. Bir dilek, sizi harekete geçirebilecek kadar güçlü değildir ve zayıf bir arzudur. Amaçları ve hedefleri gerçekleştirmek için yalnızca güçlü bir arzu sizleri ileriye götürebilir.

Motivasyonu sağlamak için, tam olarak ne istediğinizi bilmeniz gerekir. Bunu zaten farkındayım dediğinizi duyar gibiyim ama yeterince istememek o işin başına geçmenizi engeller. Hedefiniz net ve keskin olmalıdır ve getirilerini anlamalı ve farkında olmalısınız. Hedeflerinizin sıklıkla düşünülmesi ve bunun gerçekleşebileceği fikrine ikna olunması motivasyonunuzu artıracak ve bunu gerçekleştirme arzunuzu perçinleyecektir.

İpuçları:

  1. Arzu ettiğiniz şeyleri düşünün ve analiz edin, gerçekten elde etmek isteyip istemediğinizi ve harcayacağınız çaba ve zamana değer olup olmadığını belirleyin.
  2. Hedefinizi netleştirin. Bunu her gün yapılacaklar listesi hazırlayarak yapabilirsiniz. Küçük adımlar belirleyip büyük hedefe çok rahat ulaşabileceksiniz.
  3. ‘‘Ben artık vazgeçiyorum.’’ dediğiniz anda hedefinize ulaştığınızı hayal edin. Ardından nasıl hissedeceğinizi düşünün.
  4. Hedefinizi halihazırda gerçekleştirilmiş gibi görselleştirin ve zihninizi şüphelerinize kapayın.
  5. Hedefinizle ilgili kitapları veya makaleleri okuyun.
  6. Başarıya ulaşmış insanlar hakkında kitaplar okuyun. Bu onları taklit etmek için ilham kaynağı olabilir. Ve bunun için yardımcı olabilecek kitaplar, makaleler ve videolar bulabilirsiniz.
  7. Genellikle, hedefinize ulaşarak elde edeceğiniz faydalar hakkında düşünün. Bu, arzunuzu ve motivasyonunuzu artıracaktır.
  8. Yapmak istediğinizi elde ettikten sonra hayatınızın nasıl olacağını gözünüzde canlandırın. Hedefinize ulaştıktan sonra nasıl hissedeceğinizi düşünün. (Evet, bu benim en çok üzerinde durduğum maddelerden biridir.)
  9. Sizi motive edecek olumlamaları tekrar edin.  “Benim amacıma ulaşmak için yeterli arzuya ve iç güce sahibim” gibi olumlu cümlelerini tekrarlayın. Bu doğrulamayı dikkatlice ve inançla tekrarlayın.
  10. Hemen şimdi hedefinize doğru küçük adımlar atmaya başlayın. Doğru fırsatı ve zamanı beklemeyin. Doğru zaman şu an!
Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Psikolojik Danışman
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version