Eşyaların Dili

Erdal Özaydın 40 Görüntüleme 1 Yorum
3 Dak. Okuma

Dil; bir şeyleri, duygu ve düşünceyi, bir mesajı kelimelerle, hal hareket ve davranışlarla karşı tarafa anlatmak veya iletmektir. Genelde dille konuşmak biz insanlar özelinde canlılara has bir özelliktir. Ama cansız varlıklar ve eşyaların da dili var onlar da konuşabilirler.

Eşyalar Nasıl Konuşabiliyorlar?

Eşyaların duruş, hal, renk ve şekilleri onların dilidir. Bunlar sayesinde eşyalar da konuşabilir. Kimi eşya rengi, kimi şekli, kimisi duruşu ve pozisyonuyla kimisi de haliyle konuşup mesajlar verir. Mesela Dağlar; “Ben güçlü, haşmetli ve sertim, bazı yerlerime insanlar kepçelerle oyuklar açmış, bazen yıllar da beni aşındırmış” der.

Bir kalem; “Ben yazı yazar, çizimler yaparım. İçimde binlerce kelime ve dil var. Kim beni eline alırsa ona duygu ve düşünce olurum yazarım” der.

Mesela doğa veya tabiat; milyonlarca dil ile konuşup güzel mesajlar verir. Bazen mevsimleler bazen iklimlerle bazen bitki ve böceklerle bazen canlı ve cansız olan çeşitli varlıklarla dil olup konuşabiliyor biz insanlara.

Bunlar gibi milyonlarca örnekler verilebilir.

Bu yüzden her eşya kendi diliyle konuşup karşısındaki canlı ve insanlara mesajlar veriyor, onlara bir şeyler anlatıyor.

Bazen onlara dokunarak, bazen hissettirerek, bazen kulağına bazen gözüne bazen beyin ve zihnine hitap eder. Oralara mesajlar verir. Tabiatın ve eşyanın dili ve konuşması bu şekildedir.

Eşyaların da dili ve konuşması var; yeter ki dikkatle onları dinlemeyi, kavrayıp anlamayı bilsin.

İyi bir gözlemci, dinleyici ve araştırmacı eşyaların dilini iyi anlar ve kavrar. Onların kendilerinden, çevrelerinden mesajlar verdiğini anlar. Bu nedenle eşyaları bir kitap gibi iyi okumayı bilmeli ve dilini anlamalıyız.

Bütün meslekler ve bilimler eşyaların konuştuğu dili ve şeyleri iyi anlayıp, okumak ve kavramak üzerinde gelişmiştir. Eşyanın dilini iyi anlayan ve kavrayan icatlar yapar, teknolojiyi iyi yerlere getirir ve daha çok bilim ve ilim üretir ve geliştirir. Bu yüzden en önemli dil eşyanın dilidir. Çünkü eşyalar kelimesiz canlılar kelimeler ve seslerle konuşur onları anlamak kolay ama eşyayı anlamak, dilini bilmek biraz meşakkatli bir iştir.

Bu yüzde eşyalar kadar dili de önemli ve elzemdir. Eşyalar olmazsa canlılar ihtiyaçlarını karşılayamaz, üretip tüketmez. Bu ancak eşyanın dilini anlamak ile ilgili bir durumdur. Bu yüzden eşyanın dilini iyi bilip kavrayın…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
1 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version