Farkınız İmzanız Olsun

Barış İpek 20 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Daha önceki yazılarımda dijital dünyanın ticarete etkisi üzerinde durmuştum. Bu konuya yönelik son zamanlarda bir kavram kargaşası yaşandığını düşünüyorum.

Gelen sorularda ve konuyla ilgili bilgi almak isteyenlerde ortak bir nokta olduğunu fark ettim. İşletmeler ister yeni başlasın isterse uzun süre devam eden bir iş olsun, kendilerini, işini, projesini, ürününü nasıl ön plana çıkarabileceğini soruyor.

Her şeyden önce belirtmek gerekir ki, dijital dünyada var olmak ya da sosyal medya üzerinden farkındalık yaratmak için halen daha ne yapacağınızı bilmiyorsanız, işiniz gerçekten zor demektir.

Ticaret artık sanal ya da gerçek diye ayırt edilmiyor. Bu dönem biteli çok oldu. Dijital dünya sizin ne iş yaptığınızla ilgilenmez, sizin kendinizi nasıl ifade ettiğinizle ilgilenir. Eğer bu noktada bir zafiyet yaşıyorsanız, yaptığınız birçok şey yani emekleriniz boşa gidebilir.

Sosyal Medya danışmanı diye işe aldığınız ya da çözüm ortaklığı yaptığınız insanlara doğru soruları sormaz ve aldığınız cevapları iyi değerlendirmezseniz sosyal medyada kopya yani klon durumuna gelirsiniz.

Dijital dünyada çözüm ortaklığı yaptığınız kişiler sizi ya kopya haline getirir ya da özgün ve farklı bir hikaye ortaya koyarak sizi rakiplerinizden yukarı taşır. İşte tam da bu yüzden, karşınızdaki kişinin sizi, firmanızı, işinizi, hedefinizi, ürünlerinizi tam olarak anladığından emin olun.

Bu başlıklar üzerinden soru sorun. Bakın bakalım sizi anlamışlar mı? Tanımışlar mı? Aynı hedefe odaklanmış mısınız? Yoksa diğer müşterisine yaptığının neredeyse aynısını size de mi yapacak?

Unutmayın, hayallerinizi, emeğinizi, ekmeğinizi, geleceğinizi bağladığınız bir işi ancak ve ancak sizi tam olarak analiz etmiş birileri tamamlayabilir. Aksi halde boşa para ama daha kötüsü boşa zaman harcamış olursunuz.

Yaz geliyor. Evet evet yaz geliyor. Daha şubatta yaz mı gelir diyenlere zaten geçmiş olsun. Biz demeyenler için yazmaya devam edelim. Şimdiden yaz sezonu için siz mevcut sezonu yaşarken, düşünen, hayal eden, kampanyalar, sloganlar, ürünler düşünen bir ekibe ya da danışmana sahip olmalısınız.

Dijital dünya, (sosyal medya) günde iki post paylaşımı, özel günlerde tebrik, düz sponsorlu reklam ile sizi hiçbir yere getirmez. Aksine sizi sıradan görür ve algoritmalarda yer bulamazsınız.

Kendiniz ve işiniz için bir iyilik yapın, işinizi şansa bırakmayın. Farkınız imzanız olsun…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version