Geriye Dönme

Fatma Mavi Tonaz 23 Görüntüleme Yorum ekle
1 Dak. Okuma

Biz insanlar her şeyi bilerek yaratılmadık, ancak gelişebilecek gibi yaratıldık.

Bilmediğimiz bir konuda kendimizi eksik hissedip suçlamak pek de doğru değil, ama bazı olası durumlarda kendimizi geliştirmediğimiz için sorgulamamız gerekebilir.

Doğamız gereği bize verilen bu gelişebilme özelliğini soyutlaştırmak yerine geliştikçe bilgimizle somutlaştırabiliriz. Geçmişte ve günümüzde gelişimin somutlaştırılma evresinden geçtiği her başarı, farklı şekilde sabotelere uğramıştır.

Genelleme yapmadan bu sabotelerin var olduğu gerçeğini gösteren bir örneği  paylaşmam gerekirse, başarıyı manipüle eden bazı insanlar sana şunu söylüyorsa, “başaramazsın, asla deneme!” doğru yoldasın ve yapmaya devam et! Cahil oldukları için değil; herhangi bir konu da cahil olanlar da gelişebilir çünkü. Asıl gelişimi ve gelişmekten cahil olanlar değil, cahil kalanlar korkar. Cahil kalmayı kendilerine hayat tercihi haline  getirenler başarıdan, gelişen insandan hoşlanmazlar. Bu cehaletle süsledikleri hayat tercihleri için birer tehlike konumundadır.

Bunların bilincinde olmayıp, hedeflerden sırf motive edilmediğin için vazgeçme. Harekete geçmek için belki de motive olmaya ihtiyacın yoktur. Sen harekete geçtikçe, başarabilme azmini görüp, gücünün biraz daha farkına vardığında, zaten motive olacaksın. Yeter ki başladığın başarı yolundan vazgeçme. Güçsüz hissetmekten çekinme. Derin soyulduğunda yerine daha yenisi çıkar, gelişmekte tıpkı buna benzer bir şey. Yorulursan yavaşla, gerekirse dur ve nefes al ama başladığın yere geri dönme…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar & Şair
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version