Hadi Gidelim Filmi Eleştirisi

Nursel Küçük 128 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Yönetmenliğini Dan Scanlon’ un yaptığı “Onward (Hadi Gidelim)” babalarını çok küçük yaşta kaybeden iki elf kardeş olan Barley ve İan’ ın babalarını son bir defa görebilmek için çıktıkları uzun ve tehlikelerle dolu bir yolculuğu anlatıyor.

İan’ın on altıncı yaş gününde annesi ona babasından kalan bir asa hediye verir. İan, abisi Barley’nin aksine özgüveni olmayan ve içine kapanık bir çocuktur. Ancak asa beklenmedik bir anda çalışınca İan, yavaş yavaş kendine olan güvenini geri kazanmaya başlar. Asadaki sihrin çalışmasının nedeni İan’ın kendine güvenmesi ve içten bir şekilde sihirli sözcükleri okumasıyla mümkün olur. Burada onu en çok destekleyen abisi Barley’dir. Beni en çok etkileyen sahneler de Barley’nin her zaman İan’ın yanında olduğu, onun başarabileceğine inandırdığı sahnelerdi. İan babasını görünce onunla yapmak istediklerinin listesini yapmıştı. Ancak daha sonra farkına vardı ki, babası yanında olmasa da listesinde yazan her şeyi aslında abisi Barley gerçekleştirmişti. Ve böylece bu zorlu yolculuk İan’ın kendine olan güvenini arttırdı ve yolun sonunda bambaşka biri haline geldi.

Film, hem duygulandırıcı hem de düşündürücü sahneleri ile ruhumuza dokunuyor. Özellikle sihir bir sembol olarak işlenmiş. Eski çağlarda var olan sihir bir zaman sonra yok oluyor. Nasıl mı? Teknolojinin ilerlemesi sonucu sihir insanlar tarafından zamanla unutuluyor. Yani teknoloji filmde sihir yapmanın daha kolay yolu olarak geçiyor. Buradaki mesaj aslında hepimiz için geçerli değil mi? Teknolojinin gelişmesi hayatımızı kolaylaştırdığı gibi her şeyin hazır olmasına alıştık ve çabalamayı bıraktık. Teknolojinin gelişmesi tabi ki kötü bir şey demiyorum ama zihnimizi ve yeteneklerimizi köreltmesine izin vermediğimiz sürece faydalı diye düşünüyorum.

Filmin sonuna geldiğimiz zaman İan’ın çıktığı yolculuk sadece kendisini değil çevresindeki herkesi değiştiriyor. Karakterler kendini farkına varmaya başlıyor ve aslında oldukları kişiye dönüşüyorlar. Özellikle içimizdeki ışığı her zaman hatırlatan böyle yapımları seviyorsanız “Onward” ı izlemenizi tavsiye ederim.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version