Hayat Böyledir İşte

Ergül Yılmaz 20 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Bu hayatta şunu öğrendim ki insan yalnız doğar ve yalnız ölür ve her kararı kendin vermelisin çünkü bedelini yalnız ödersin.

Ayak bağı olsun istemezsin kimseleri, iyi gün dostlarına güvenemezsin; tatlı sözlere, güler yüzlere kanma sakın hoş görme yalanları, eğer kabullenirsen özürleri seni hapseder tıkanırsın. Hayır demesini öğren artık, verdiğin kadarını geri iste ama mutlaka iste, hep verip hiç almamak adil değildir. Yalnız göğüs germeyi öğren hayata, taşıya bildiğin kadar yük al omuzlarına, hırsların olmasın çünkü çok gördüm hırslarına esir düşenleri olmayacak düşler kurma sakın yere sağlam basmayı öğren.

Çok fazla bel bağlama insanlara, kendi işini kendin yapmayı öğren. Hani derler ya; “Kurda sormuşlar ensen neden kalın diye demiş ki kendi işimi kendim yaparım demiş.” Kimseye borçlu kalma, sana yapılan her şeyin karşılığını mutlaka zamanında ver eğer vermezsen sonra seni kullanmak isteyenler olabilir. Sırlarını asla paylaşma, bir bumerang gibi sana dönebilir. Çünkü dost diye düşündüğün, sırlarını paylaştığın biriyle aranız açılırsa yada istediklerini sana yaptıramazsa günün birinde sana sırtını dönebilir. Sırf bu yüzdendir asırlardır yalnızlığım, iyi gün dostları istemem.

Açık sözlü ol daima, yalana kaptırma kendini sakın kandırma; kanma. Herkese hak ettiği kadar değer ver ne eksik ne fazla.

Avucundaki serçeyi çok sıkarsan ölür, gevşek bırakırsan uçar tutmayı bileceksin.

Hayat böyledir işte, yaptığın iyiliklerin karşılığını görememiş olabilirsin; küsme sakın insanlara, bırak onlar zaaflarına yenik düşsünler, sen duruşunu bozma güçlü dur, güçlü kal.

Bırak sana ulaşmaya çalışsınlar, yardıma muhtaç olanlara yardım et, sohbete hasret kalanlara sohbetini paylaş ki; insansın sen komşun açken sakın tok yatma.

Bir gün göreceksin iyiler daima kazanacak, ben inanıyorum ki iyi ve dürüst yaşarsan yaptığın iyilik ve güzellikler bir gün mutlaka şans kapını sonuna kadar açacaktır, sabırla beklersen kazanırsın; sana da o kapıyı güvenle ve tebessümle açarak kabullenmek düşer, çünkü iyiliğin karşılığı iyilikten başka bir şey değildir.

Hayat böyledir işte…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar / Şair
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version