İki Mavinin Dostluğu

Melek Hasanlı 32 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Akşamdı. Gün bitmek üzereydi. Denizin dalgaları sahile vuruyordu. Sinirliydi…

Acaba kim taşırmıştı sabrını?

Oysa uzun zamandır sakince mavi gökyüzünü seyrediyordu. Her gün sahile inmesem de camdan izliyordum iki mavinin karşılıklı muhabbetini. Saygı ve izzetle asırlardır anlaşıyorlar onlar.

Hayranım onlara!.. Dostluk ve kardeşliklerine hayranım.

Onlar için dostluk bir şeref meselesi. Dost olmak kolay değil elbette. Yanlışını görünce zarifçe kalp kırmadan uyarmasını bileceksin. Bazen göz yumacak, görmezden gelecek, sabır göstereceksin. Gecikmiş özür geldiğinde nazikçe kabul edecek, konuya aydınlık getirerek dönmemek üzere orada o mevzuyu kapatacaksın.

Minnet etmeden, başa kakmadan, el ele, göz göze yaşayan iki Mavi’nin dostluğu, kardeşliğinden çıkaracak ders çok aslında…

Hem komşular onlar. Komşuluk hakkını iyi bilirler. Rahatsız etmezler birbirini, kem gözle bakmazlar, gönülden severler. Birbirlerinin dertlerine şerik olurlar. İyi günde, kötü günde hep beraberler.

Gökteki mavi ağlarken yerdeki mavi onun gözyaşlarını siler, onun hemdemi olur. Sevinçlerini can-ı gönülden paylaşırlar onlar.

Sakince derdini dinler ona hakkı ve sabrı tavsiye eder. Deniz’in sakinliği Gökyüzü’nün gazabını teskin eder, onu kendine getirir zaman zaman.

Peki bugün ne olmuştu? Bu heyecan ve telatümün, telafi ve sinirin sebebi neydi acaba?

Galiba Rüzgar gelmiş bir şeyler fısıldamış kulağına, sabrını taşırmıştı yer mavisinin. Şimdi tüm iyiliklere karşılık verme sırası Gök mavisindeydi. İhtiyacı olduğunda birbirlerine destek olacaklarına dair söz vermişlerdi kendilerine. Bazen bir bakış kifayet eder, bazen de tek kelime. Bazen de uzun uzun karşılıklı sohbet ve muhabbet.

Gece gündüz demeden sıkıntılarını gidermeleri, hürmetle el sıkışıp sarılmaları, “hep yanındayım” söylemeleri ne kadar mühim ve öğrenilecek davranışlardı aslında…

Evet, evet, doğrudur. Asırlarca devam eden komşuluk ve dostluğun, kardeşlik ve sırdaşlığın sırrı, karşılıklı anlayış ve sabırdı.

Dilerim biz insanlar da bu kısacık hayatımızda barış ve huzur içinde yaşamayı öğrenir, karşılıklı sevmeyi ve saygı göstermeye başarırız.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version