Kaderimizi Seçimlerimiz ile Yönlendirebiliriz

Serap Güven 35 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Merhaba Değerli okurlar,

Artık bu platformda sizlerle birlikte olacağım. Siz değerli okurlarım için yazılarımı paylaşacağım.

Cümlelerime bir hikaye ile başlamak istiyorum. 3 kardeşin hikayesini anlatmak istiyorum. Bu hikaye 3 kız çocuğu olan bir anne çocukları için savaşan onlar için her şeyi yapmaya çalışan bir anne, tabi bu hikaye de başka ana karakter olan sapkınlık duygularını içinde barındıran bir baba, kızlar büyüdükçe kızların sadece ona ait olduğunu düşünen, kızlardan en büyük olanı büyümeye, serpilmeye başlarken babanın kızına bakışları bir başka olmaya başlamış. Büyük abla yaşı ilerledikçe baba kızının kendisine ait olduğu düşüncesi ile cinsel istismara maruz kalmış. Diğer kızlar da büyüdükçe aynı zihniyetle aynı davranışlara maruz kalmış. Büyük abla büyüdükçe bana ne oluyor, babam dediğim bu adam bana anlayamadığım ne yapıyor diye hep bir neden sorgulamış. Korkudan annelerine ve birbirlerine bu konudan bahsedememişler. Bir şekilde bu evden kurtulması gerektiğini düşünerek, hırslanıp yaşadığı olayları unutmak, için bir nevi yok saymak için derslerine dalmış, ilkokulu, liseyi, üniversiteyi başarılarla tamamlamış. Özellikle Üniversite sınavlarında ailesinden, hatta yaşadığı şehirden çok uzak bir şehir de çok istediği bölümü kazanıp, başarı ile okumuş. Ardından büyüyen kız kardeşleri de babalarının izinden gidip hepsi farklı şehirlerde bölümleri kazanıp, başarılarla okullarını bitirip, çok başarılı iş kadınları olmuşlar.

Bu hikayede kızlar kendilerine büyük ablalarını örnek alarak hayattan kopmayarak, tutunmuşlar. Tutunmuşlar tutunmalarına fakat, dış dünyaya kendilerini kapatmışlar. Her biri bedenlerinde, psikosomatik rahatsızlıklar, güvensiz ilişkiler, ani öfke patlamaları, sorunlar karşısında ve birçok psikolojik dayanıksızlıklar, anksiyeteler gibi, dış görünüşleri çok sağlam, başarıdan başarıya koşan birileri gibi görünseler de içlerindeki ufak benlikleri, ruhları azap içinde olmuş.

Çocuklukta yaşanılan olayların travmatik durumların nasıl geliştiğini, kişinin kendini büyüdükçe topluma kabullendirmek için, başarıdan, başarıya koşan fakat ruhları paramparça olmuş 3 kadından bahsederek anlatmak istedim.

Bizler ailelerimizi, yaşadığımız çevreyi, okuduğumuz belki de o ilkokulu kendimiz ne yazık ki seçemiyoruz. Hikayede bahsettiğim 3 kadından en büyüğü cesaret gösterip hayatını yönlendirmiş, kardeşleri de onu örnek alarak onun izinden gitmişler. Herkes belki bu 3 kadın kadar şanslı olmayabilir. Fakat olumsuzlukla başlayan kaderinizi kendiniz yönlendirebilirsiniz.

Unutmayalım ki, kaderlerimizi seçimlerimizle biz yönlendiririz.

Sevgiler.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Serap Güven
Bağlantılar:
Psikolog
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version