Karar Almak

İlaha Guluyeva 24 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Seçmiş olduğunuz ve karar verdiğiniz şeylerin bedelini siz ödersiniz; size akıl verenler değil… (T.S.Eliot)

Karar almak bize hayatımızı yönlendirecek tahminde bulunduğumuz veya bulunamayacağımız sonuçlara götüren önemli eylemlerden biridir.

Bazılarına göre karar almak çok zordur, çünkü her karar bir sorumluluktur ve karar almakta zorluk çekenler genelde bu sorumluluğun farkında olan insanlardır. Ve ne tuhaftır ki çoğu insan kendisine ait olan kararları aldıkları zaman kendilerini unuturlar. Hâlbuki bizimle ilgili vermiş olacağımız her kararın içinde azıcık bizim bulunmamız çok önemlidir ve o kararı verirken kendimize zarar verecek sonuçları tahmin edebiliyor isek o karardan vazgeçmek veya o kararla ilgili bir daha düşünmemiz gerekir. Çünkü bu hayat sizin hayat, bu hayatı, şimdiki anı ikinci kez bir daha asla yaşamayacaksınız ve kendinizin olmadığı size ait olan her karar ömrünüzü çürütmeye yetebilir.

Maalesef ki kendisi ile ilgili karar konusunda bazı insanlara kendi kararlarını başkalarının eline bırakmak daha kolay gelir ve çoğu zaman da yaşadığı hayattan şikayet eder ve sonuçta mutsuz olur.

Çoğu zaman da mutsuzluğumuzun nedeninin verdiğimiz kararlar olduğunun ve bu kararların ne kadar önemli olduğunun farkında olamaya biliyoruz.

Karar almak hayatımızı yönlendiren, bizi mutlu veya mutsuz olmaya götüren ve kendi ellerimizle çok önceden farkında olarak veya olmayarak çizdiğimiz pisttir…Bu pistten hayatınıza ya uçarsınız ya iniş yaparsınız ya da düşersiniz…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Çevirmen / Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version