Kendine Hoş Geldin

Müfide Bulduk 26 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Ben sevmeyi en çok kendime yakıştırdım,
Gülümsemek benim en güzel aksesuarım.
Sevinçlerimin elinden tutarım,
Üzüntülerimi kucaklarım.
Ben kendimin en iyi arkadaşıyım.
Bitmek bilmeyen bir umudum var,
“Bu da geçer” deyip gökyüzüne baktığım.

Kendine Hoş Geldin

İnsan önce kendine iyi gelmeli. Yüreğinin derinliklerine hoşça inmeli. Sevmeye önce kendinden başlamalı. Hatalarıyla, sevinçleriyle kendini kabullenmeli. Üzülünce, en dibe vurduğunda, mutluluktan ayakları yerden kesildiğinde hep kendi yanında olmalı. Yeri gelir kendini takdir etmeli, işte bu demeli, yeri gelir kendini yapıcı eleştirmeli, fakat nazikçe kendini suçlamadan, yıpratmadan. İnsanı en iyi yine kendisi tanır, yeter ki kendisiyle uzlaşsın, anlaşsın.

Mesela şu soruları sorabilmeli kendine;

Ben kimim? Benim bu dünyada ki amacım ne? Beni ne mutlu eder? Güçlü yönlerim, zayıf yönlerim neler?

Evet evet bu basbayağı kendinle röportaj etmek demek.

Kendini tanımalısın değerli insan. Gülüşünün simana nasıl yakıştığını, tek başına kendinle vakit geçirmenin seni çoğaltacağını, yürürken adımlarının farkına varmayı, Kalp atışlarının ritmiyle kendi şarkını mırıldanmanın, kendine kahve ısmarlamanın tadını keşfettiğin an hayattan tat almaya başlıyorsun.

Ve asıl mutluluk hayatının rotasını hayallerine doğru yönlendirdiğinde başlıyor.

İçine yönelmeye başladıysan, bazı şeyleri sorguluyorsan farkındalık kapını çalıyor demektir. Korkma değişimden, aç o kapıyı. Kendi yolculuğunda, kendinle yoldaş olmak, bu süper bir güç.

Değişime hoş geldin, sefalar getirdin.

Elbette insanız zaman zaman geriye dönüp baktığımızda, sancılı süreçleri hatırlarız, içleniriz, bıraktığı izler kolay silinmez. Fakat o süreçler gerekliydi şu an ki “ben” olabilmen için.

Sancılı süreçlerin acısı geçtiği zaman daha iyi gözlemleyebiliyorsun bazı şeyleri. Yeter ki pes etme, yorulursan dinlen, üzülürsen ağla ama bırakma kendini devam et.

Kendinden başka kurtarıcın yok. Bir zorlukla karşılaştığında, “ben bunun da üstesinden gelirim” deyip motive etmeli kendini. Bir sen varsın bir de kendin. Sen ilerledikçe bazı engellerle karşılaşacaksın, kenara çekilip yol vermelisin. Unutma engeller aşmak için varlar, ve bu senin gücüne güç katmak için bu şart.

Her şeyin geçici olduğunu unutmamalı, kalıcı olan tek şey bizi gülümseten anılar.

Madem bugün de yarının dünü olacak, daha güzel anılar bırakmak gerek bugüne. İç dünyan genişledikçe daha çok dolaşmak istersin kendi içinde. Bu muazzam bir his. Kendinle yeniden tanışıyorsun. Kendine söz ver ve ne zaman pes etmek gelirse içinden, kendine verdiğin söz teminatın olsun.

Madem bize bir hayat sunuldu acısıyla, tatlısıyla her şeyiyle yaşamak gerek. Unutma hayatın tekrarı yok. Her şey gönlünce olsun, kalbine iyi bak.

Kendine hoş geldin.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar / Şair
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version