Motivasyon

İlaha Guluyeva 29 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil, o güce karşı koydukları için yükselirler… (W. Churchill)

Motivasyon, “her şeye rağmen” anlamlarının bol olduğu bir kelimedir. Gayret göstererek gerçekten emin adımlarla ve her şeye rağmen hayata geçirmeyi niyet etdiğiniz o işi yapmaktır motivasyon…

Motivasyonu yüksek tutmanın bir diğer yolu ise yapmak istediğiniz lakin yapamadığınız işin vereceği sonucu sürekli düşünmektir. Böylece motivasyonu yüksek tutmak mümkün. Mesela diyelim araba kullanmayı öğrenmek istiyorsunuz ama her arabayı kullandığınızda ne kadar bilgisiz ve beceriksiz olduğunuzun şahidi olursunuz ve bu şekilde yüksek hevesle yapmaya başladığınız işle ilgili kendinizi kendi ellerinizle hayal kırıklığına uğrattınız. Bir şeyi unutmamak gerekir ki hiç kimse hiç bir şeyi hemen öğrenemez veya yapamaz. Hangi işi öğrenmeye çalışırsanız çalışın, sabır ve sebatla, en önemlisi yeteri gayreti göstermekle istediğinize ulaşırsınız. Bu becerileri kullanmadan istediğinizi elde etmek bir az zor, belki de mümkünsüz… Öncelikle araba kullanmaya çalışırken kendinizin daha yeni olduğunuzu, fazla bilgi ve tecrübeye sahip olmadığınızı kabul edin. Sabır ve gayret göstererek kendinizi arabayı rahat ve hiç bir sorun olmadan kullandığınızı düşünün. Çünkü yeteri sabrı ve gayreti göstererek bir gün bunu yaşayacağınız gün gelecektir. Emin olun ki her şey bu şekilde elde edilir.

Biz yapmak istediğimiz bir işi yapmıyor ve sürekli bahaneler üretiyor isek, bu o demektir ki biz o işi ya gerçekten istemiyoruz veya yeteri kadar istemiyoruz ki hemen de motivasyonumuzu düşürüyoruz. Bir de motivasyonu içten sağlamak gerekir, yeteri kadar iç motivasyona sahip değilseniz ve sürekli birilerinin sizi motive etmesini bekliyorsanız, elde etmeyi planladığınız neyse ona bir az geç ve eziyetle ulaşırsınız ama bu şekilde de olsa ulaşabileceğiniz ihtimali iyi haber.

Motivasyonunuzun düşmesini istemiyorsanız önce o işi sorgulamanızı tavsiye ederim: bunu yapmayı gerçekten istiyor muyum? Bunu yapmak ne işime yarar? Bunu yaparsam bana sağlayacağı kazançlar neler olacak? Eğer bu sorulara cevaplarınız pozitif yönde ise bu, bahsi geçen işle alâkalı motivasyonunuzun yüksek olması anlamına gelir. Yapmak istemediğiniz hiç bir işin motivasyonunu kendinizden başka hiç kimse ve hiçbir şey sağlayamaz.

Asıl motivasyonun sabır, sebat ve gayretle olduğunu düşünürseniz, her istediğinize ulaşmak mümkündür.

Sevgiyle kalın.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Çevirmen / Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version