Mutluluğun İçin İlk Adım

Kübra Durmuş 56 Görüntüleme 2 Yorum
4 Dak. Okuma

Merhaba Sevgili Okuyucularım,

Öncelikle sizlerle ilk yazımı paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Dilerim hayatınıza katkı sağlayabilecek ve yaşamınıza güzellik katabilecek paylaşımlarda bulunurum.

Sizlerle hayatınızda olumlu bakış açısı kazandıracak ve yardım edecek yazılarımın olması dileğiyle buluşuyorum, çünkü bunun beni mutlu edeceğini biliyorum.

Şu an bu yazıyı okuyan kişi, seni tanımıyorum ve kim olduğunu bilmiyorum, fakat değerli birisisin ve bunu okuduğun için, benim için önemlisin. Önemli bir başlangıç yapıyorsun.

Ben Kübra Durmuş, Takim Lideri ve Yaşam koçuyum. Bilgilerime ve tecrübelerime dayanarak sizlerle buluşuyorum.

Hayatta hedefimiz profesyonel ve özel hayatımızda mutlu olmak! Bunu her birimiz diliyor ve istiyoruz. Kimimiz bilinçli, kimimiz bilinçsiz bu hedefi gözlemliyoruz. Zorlukları ve kolaylıkları iyi yöntemlerle huzur içinde başarmak istiyor ve kendimizi yasadığımız anda ve bulunduğumuz alanda iyi hissetmek istiyoruz.

Peki en önemli soru bunu nasıl başarabiliriz? Mutlu olmayı nasıl sağlayabiliriz?

Bu kolaylıkla cevaplanacak bir soru değil. Soru çok basit olsa da cevabı hemen bulamayabiliriz. Bu seni demotive etmesin, çünkü her şeyin bir başlangıcı vardır. Önemli olan başlamak, bundan öncesi ise istemektir.

Mutluluk herkes için farklı bir anlam taşır, herkes farklı şekilde mutluluğu hisseder. Bu durumda seni ilgilendiren tek şey öncelikle senin için “mutluluk” ne ifade ediyor? Uzun vadeli mutluluk için hayatında nasıl bakış açısı, kişilik ve davranış gerektiriyor?

Bugün ne derecede mutlusun?

Neden bu derecede mutlusun?

Ne sana mutluluk ve huzur veriyor?

Mutluluğunu tetikleyen şeyler neler?

Mutsuz olduğun alanları keşfedip, bunlar nasıl olsa, kendini iyi hissederdin?

Bunları kendine sorup mevcut durumunu anlamayı sağlaman sana yardımcı olacaktır. Bu soruları kendine sorarken bir yere not almanı tavsiye ederim. Bu sana netlik kazandıracaktır.

Bizler bu soruları sorarak biraz daha çözümlere odaklanmaya başlarız. Çözüm odaklı yol alır ve ilk adımları atmak için plan yaparız.

Kendini ve mutluluğunu bulmak için bir çok iyi yöntemler vardır. En önemli yöntemlerden biri ise “kişisel gelişimdir”. Kişisel gelişim bir insanın zeminidir.

Herkesin bir kişiliği vardır. Zaman içinde insanin kişiliği nasıl değişir ve bunun mutluluğumuzla nasıl bir bağlantısı vardır?

Kişilik gelişimi karakterimizin olgunlaşma sürecinin bir parçasıdır.

Kişilik gelişimi, bir kişinin hayatında yaşadığı kişilik özelliklerindeki tüm değişiklikleri içerir. Bu değişimler kısmen kişinin kendisine dayanır, ancak dış koşullar ve etkiler tarafından da tetiklenebilir. Kişilik gelişimi sayesinde, çok sayıda hedef ve fayda elde edilebilir:

  • Öz güveni güçlendirir.
  • Farklı durumların daha iyi ele alınmasını sağlar.
  • İçsel güç ve esnekliği geliştirir.
  • Bağımsızlığı sağlar.
  • Ufku genişletir.
  • Açık görüşlü olmayı sağlar.
  • Problem çözme becerileri oluşturur.
  • Kendinizi ve potansiyellerinizi daha iyi tanımanızı sağlar.

Sonuç itibariyle bu alanlarınızı güçlendirdikçe kendinizi iyi hisseder, kendinizden emin olur ve mutlu olursunuz.

Bir insan profesyonel ve özel alanında aynı kişiliğe sahiptir. Eğer kişiliğini her zaman değerlendirir ve geliştirirsen bu alanlarda kendinizi ve duygularınızın nereden ibaret geldiğini anlar ve kişiliğinize yönelik daha iyi çözümler bulabilirsiniz.

Kisilik gelişimi kendinizde kalmanızı sağlar ve başkalarının ne dediği ve ne yaptığına odaklanmazsınız. Bir problem esnasında sizin için iyi olan seçenekleri gözden geçirirsiniz.

Bu şekilde profesyonel ve özel hayatınızda kendiniz ve çevreniz için daha verimli bir insana dönüşür, ayni zamanda kendinizi mutlu hisseder ve motivasyonunuzu artırırsınız.

Mutluluğu arıyorsanız kişisel gelişiminizle ilgilenerek büyük bir değişime doğru ilk adımını atmaya cesaret ettiniz demektir. Kişisel gelişim, hiç bitmeyen, ancak yol boyunca hızlı değişiklikler vaat eden bir süreçtir.

Sevgilerimle…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yaşam Koçu
2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version