Neyimiz Eksik?

Tekin Toklucu 22 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

100 milyona doğru giden ülke nüfusumuzun büyük çoğunluğunun ‘’Genç Nufus’’ olduğu ile övünür dururuz ama o gençlere iyi bir gelecek bırakmak, yada onların daha mutlu, mesut verimli olmalarını sağlayacak neler yapıyoruz.!!??

Ülke yönetimi, vatandaş, işveren, ebeveyn olarak… Kendimizi küçük görmüyoruz, tamam. Güçsüz ve beceriksiz de bulmuyoruz. O da tamam. Bizdeki cesaret ve feraset kimsede yok. Hele aile birliği hiç yok…

Bu kadar varlığın içinde olmayan ne!!? Söyleyeyim mi? Sistem ve disiplin… Maalesef son yıllarda buna birde bunlara tembellik eklendi kanımca. 100 yıllık ülke olmaya ve 100 milyon nüfus olmaya şunun şurasında az kalmışken, geride kalan yarım asırdan fazlasında yapılmayanlar son çeyreğe sığdırılmaya çalışılırken, hataların olması da kaçınılmaz tabii ki!!

Çalışan insan doğru da yapar, yanlış da… Eksikleri de olur. Bu hizmetlerin spor alanı ile ilgili olanlarına bakacak olursak, O çeyreğin yarısında üst ligler için yapılan stat projelerine hız verilme sebepleri arasında Olimpiyat, Avrupa şampiyonaları ve Dünya kupalarından bir veya ikisinin ülkemizde yapılması hedefti. Lakin; tüm bunların hepsinden üst seviye takımlar yararlanıyor. Ana sahanın dışında hiç doğal çim saha yapılmaması, alt yapıya indirilen bir darbe gibi..!! Bunca yatırımı yapan, statları yapanlar şunu maalesef bilmiyorlar. Suni çim ve halı sahalarda meşin yuvarlak ile buluşan yeni filizlerin profesyonel olup A takıma çıktıklarında gelişim yerine ‘’geri gidişim..!!’’ yaşamalarının sebeplerinden en önde geleni bu. Ve tabi bu gerçeği, kulüp başkanlarına ve yetkililere söylemekten imtina eden altyapı hoca ve personelleri… Sebep? İşinden olma korkusu!!! Evine ekmek götürememe endişesi.. Haklılar mı? İş geçim ise, sonuna kadar haklılar…

Peki, posası çıkmış yabancıya verdiği paranın dörtte biri ile geleceği garanti altına alacağını düşünemeyen başkan ve yöneticiler ne kadar suçlu..? Dernekler yasası ile işleyen kulüplerde yöneticilere görev yaptıkları yıllardan maddi manevi sorumluluk yükleyecek yasa neden çıkmaz..?

Kulüpler batırılmış..!! Bazı yöneticiler futbolcu menajeri, komisyoncu gibi..!! Neyin neresinden tutup düzelteceğiz..? Zihniyetimiz düzelmeli, hizmet anlayışımız gelişmeli, prensip sahibi olursak sistem sahibi de oluruz.

Geleceği düşünen, ideali olan insan topluluğuna ihtiyacımız var, bu günü düşünen değil. Mesela; Yere göğe sığdırılmayan, Sergen YALÇIN Hoca önceki sezon sınırlı kadro ile iki kupayı kaldıran teknik adam olarak, yeni sezon öncesi takımı ile sözleşme yenilemeyi son ana bırakan kurnazlık ile büyük bir bedelle anlaşıp, önemli takviyeler de yapmasına rağmen, tıpkı futbolculuğunda olduğu gibi; Allah’ın verdiği yetenekleri çok kötü kullanarak, ülke sınırlarını aşmak için gerekli disiplin ve çalışmaları yapmadığı aşikar. Teknik direktörlükte de hırs ve azimden yoksun davranmadı mı, çabuk pes etmedi mi..?

Böyle hedefsiz ve kendini düşünen insanlar ile hiçbir yere varamayız. Bu tür insanlar bir iki yılda büyük paralar kazanarak, zengin genç emekliler olmaktan öte gidemiyorlar maalesef. Bu nedenle, ülkesini, halkını, gençliği, geleceği düşünen, hedefleri olan yöneticilere ihtiyacımız var. Eksiğimiz bu…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version