Şeftali Reçeli

Gamze Özbağ 34 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Günler haftaları, haftalar ayları kovalarken bir yaz mevsimini daha geride bırakıyoruz. İçindeyken geçmez sandığımız zamanlar, geçmişte birer anıya dönüşüyor ömrümüzde.

Ömrümüzden bir mevsim daha düşüyor usulca..

İnsan, hayatı boyunca kaç bahar, kaç yaz, kaç kış görür, bilinmez. Bu yüzden mevsim geçişleri hem hüzünlendirir, hem umudu hatırlatır bana. Yaza veda ederken; tekrar görüşmeyi diler, sonbaharla buluşurken, hoş geldin deriz.

Hoş geldin Eylül, seni gördüğüme sevindim. Bu yıl da kavuştuk..

Sonbaharın gelmesiyle evlerimizde de tatlı bir telaş başlar. Malum kış hazırlıkları mutfaklarımızı cümbüşe çevirir. İnsan, yazın rehavetinden sıyrılıp, kışı rahat geçirmenin derdine düşer. İhtiyaçlarını, eksiklerini belirler. Ve tamamlamaya, tedarik etmeye çalışır.

Yarına çıkacağımızın bile garantisi yok iken, aylar sonrasının hazırlıklarını yaparız. İşte tam da bu yüzden Eylül biraz da umudun ayıdır. Geleceğe dair umut ekmektir, ümit etmektir.. Umut bazen, yazdan kışa hazırladığımız bir kavanoz şeftali reçelidir..

Sevgili Okur;

Sayılı mevsimlerle, bir misafir olarak konakladığımız dünyada bunca telaşeye girerken; ebedi kalacağımız yurdumuz için de hazırlık yapmamız gerekmiyor mu?

Ömrümüzün de baharı ,yazı ,kışı olduğunu unutuyor muyuz? Gençliğimizin, sağlıklı günlerimizin, boş vakitlerimizin kıymetini bilmeden geçen zamanları nasıl telafi edeceğiz?

“Hiç ölmeyecekmişiz gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışın” diye uyaran Allah Resulü (s.a.v.), bize dünya ve ebedi yurdumuz arasındaki dengeyi ne güzel de izah ediyor. Dünyadan kopmadan, ama ona dalmadan da yol almayı öğrenmeliyiz.. ”Sizin hayırlınız ne dünyasını ahireti için, ne ahiretini dünyası için terk edendir. Her ikisi için de çalışandır.” diyen bir başka hadiste, çift dünyalı bir insanın yol haritası çiziliyor.. İşte bu yüzden; ilahi hitapta “Ey Rabbimiz bize hem dünyada hem de ahirette iyilik ver..” (2/201) diye dua etmemiz isteniyor

Sevgili Okur;

Yaz bitti, kış kapıda.. Reçellerini raflara, ümitlerini dualarını, hayırlarını gönlüne koy. Ömrümüz kaç mevsime daha şahitlik edecek bilinmez, lakin ebedi yurdumuz için de umut ekmeyi ve umut etmeyi bırakma..

Sevgili Okur, Eylül’e hoş geldin de..

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version