Yaşamak Hakkında

İlaha Guluyeva 16 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Doğmak ve ölmek kolaydı.
Zor olan hayatın kendisiydi…
(Tom Robbins)

Gerçi yaşıyor muyuz? Nefes alıyoruz ama her nefes alış-verişimizde hayatta olup olmadığımızı nasıl anlarız? Peki ya ölümsüzlük var mıdır?

Üzgünüm ama yaşarken ölü olabiliriz. Nefes alsak bile… Nasıl oluyor, hem nefes alıyoruz hem ölmüş olabiliyoruz?

Yaşamınızdan, işinizden, seçimlerinizden memnun değilseniz ve bunu değiştirmeye çalışmıyorsanız, günleriniz şikayetlenmeler ile geçiyor ise, gelişmeye açık değilseniz, hazır kalıplarla yetinmek kolay geliyorsa, geleceğinizi daha iyi yapmak için çabalamaya gerek duymuyorsanız, herkes tarafından kabul edilen örnekleri gözü kapalı kabul etmeye hevesli iseniz, insanlık adına bir şeyler yapmıyorsanız, fayda sağlamayı tercih etmiyorsanız (buraya işini elinden geldiğince iyi yapmaya çalışmak da dahildir) ve en önemlisi, hayatı sorgulamayarak geçiriyor iseniz, maalesef ki hayatınızın bir ölünün hayatından, daha doğrusu hayatsızlığından farkı yoktur.

Bir de hem nefes almak, hem de yaşamak vardır. İşte bunu yaşarken gerçekten hissedersiniz. Sevdiğiniz işi yaptığınızda, bir çocuğu güldürdüğünüzde, bir hayvanı beslediğinizde veya aç birinin karnını doyurduğunuzda, gerçekten fayda sağlamayı istediğiniz için birilerine gönülden yardım ettiğinizde, bir yetimin hayatını iyileştirdiğinizde, bir öğrenci okuttuğunuzda yaşamayı hissedersiniz. Bir de hayatı sorgulayarak hayatınızın anlamını bulduğunuzda… O kadar kıymetli ve değerli ki yaşamak lazım…

Evet ölümsüzlük… Var mıdır? Bana göre vardır… Ölümsüzlük hayattan göçtükten sonra bile fayda sağlamaya devam etmektir… Ölmüşsünüz ve bu defa nefes bile almıyorsunuz ama birileri yaptıklarınızdan faydalanmaya devam ediyor. İşte bu şekilde yaşatılmanıza nedenler bıraktığınız için yaşarsınız… Çünkü yaptıklarınızdan faydalanan olduğu sürece hayattasınızdır. Mesela bir çeşme, bir hayvan kulübesi, bir ev, bir okul, bir üniversite, bir cami ve s. inşa etmek… Üretmek… Fayda sağlayacak bir şeyleri ürettiğiniz sürece her zaman yaşarsınız…

Yaşamak nefes alırken hayatta olduğunuzu ispat eden yapmakta olduğunuz ayrıcalıklı faydadır… Yaşarken ölmemek dileğiyle.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Çevirmen / Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version