Zenginlik

İlaha Guluyeva 22 Görüntüleme Yorum ekle
1 Dak. Okuma

Akıl zenginleri, para zenginlerine acırlar…
(Victor Hugo)

Zenginlik erdemdir, hoşgörüdür, tevazudur, sağlıktır, uyum sağlayabilmektir, yakınlıktır, saygıdır, sevgidir, sağlıklı bir ruhun içinde bulunan insanlıktır. Zenginlik hiç kimsenin hiç bir şekilde hiç bir şey karşılığında satın alamayacağı değere sahip olmaktır… Hiç kimsenin elinizden alamayacağı güzel huydur, elinizde bulunan ustalıktır, akademik beceridir…

Zenginlik banka hesabında milyon dolarlara, pahalı arabalara, marka giyimlerine sahip olmak değil. Çünkü bütün bunlar bir şekilde elinden kayıp gidebilir ve başkaları tarafından da satın alınabilir.

Zenginlik sahip olduğun sağlıktır aynı zamanda. Allah korusun farz edelim ki, vücudunuzun bir yerine bir şey oldu ve bu durumda aynı organın donörünü bulmak şans meselesi. Ayrıca donör operasyonundan sonra sahip olduğunuz organın yerine gelen yeni organ eskisinin yerine aynı işlevi görüp-göremeyeceği belirsiz konulardan biri ki bahsettiğim meselenin en pozitif hâli.

Zenginlik ayrıca ne kadar gerçek arkadaşa, dosta, yakın akrabaya sahip olmaktır. Zenginlik etrafını keyif aldığın ve faydasını gördüğün ilişkilerle donatmaktır aynı zamanda.

Akıl, zeka, eğitim, karakter ve, en önemlisi, insanlık seviyeniz ne kadar ise zenginliğiniz de bir o kadardır.

Düşüncelerindeki zenginlik kavramını parayla satın alabilenler paradan başka bir şeye sahip olamayan gerçek fakirlerdir.

Keza zenginlik para ile ölçülebilen bir şey olsaydı herkes “zengin” olurdu…

Zenginlik yalnız sizin kaleminizden çıkan eserdir…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Çevirmen / Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version