Atıştırmalık Edebiyat İncelemesi

Konuk Yazar 43 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Yazarın kendi fikir ve duygu pınarlarından süzerek sunduğu özgün bir eser, “Atıştırmalık Edebiyat”. Yazar yazım hataları yapmamakla beraber cümlede bazı düzenlemelere gitmediği, belirli aralıklarla üstünden tekrar geçmediği görülüyor, kitabın başları için, maalesef. Yazar kimi zaman duygu ağırlıklı, kimi zaman düşünce ağırlıklı denemeler kaleme almış. Yazar her bir denemesinde bizi farklı bir dünyaya, farklı düşüncelere yelken açtırıyor.

Kitapta insanın içsel dünyasına, çöküntülerine, umutlarına, kısaca insanın düşme ve kalkmalarına yazarla birlikte tanık oluyoruz. Denemeler bize çeşitlilik sunuyor. Kitapta doğa ve insan ayrıntılı işlenmiş. Kitap tanıttığı bir durum karşısında sunduğu önerilerle işimizi kolaylaştırıyor, bize fikir veriyor. Mergen Yayınları’nın sunduğu kolaylıklarla kitabın hayat bulmasının sağlandığını belirten yazar, Mergen Yayınları’na teşekkürlerini iletiyor.

Kitabın adının Atıştırmalık olmasının nedeni muhtemelen denemelerin kısa olmasından kaynaklanıyor. Buna rağmen üretilen fikirler bize ufuk açtığı için doyurucu diyebilirim. Ayrıca kısa yazılar okuma kolaylığı sağlıyor. Kitapta üstü kapalı bir şekilde yazar kendi bunalımlarından, önemli kararlarından, kendi duygularından da söz etmiş. İnsanların yaşadığı duyguların portresi çizilmiş. Yazar birçok yerde duygu ve düşüncelerinden bahsetmiş. Bu sayede yazarın dünyasında bir gezintiye çıkabiliyoruz. Kitabın bazı yerlerinde imge kullanılmış. Yazar ağırlıklı olarak kendini keşfetmekten, doğa ile insanın iç içeliğinden, huzura kavuşmaktan, sorunları çözmekten, kimi denemelerinde yaşamın güzelliğinden bahsetmiş. Bu kitapta her şeye rağmen hayatta olmanın bir denemesini göreceksiniz. Canlı olarak yazarla birlikte düşecek onunla birlikte kalkacak, onunla birlikte sorgulayacaksınız. Onunla birlikte gülüp ağlayabilirsiniz. Doğaya karşı atılmış önemli bir adımdır, doğa sevgisi. Burada doğanın bir ruhu olduğundan söz edebiliriz.

Yazar dilini ustaca kullanmış diyebilirim. Daha ustaca olabilir miydi elbette evet. Ama güzel bir kelime kullanımı sergilediği söylenebilir bizce. Hayatın karanlık yerlerine ışık tuttuğu, yeni düşünceler geliştirdiği, özgün yaklaşımlarda bulunduğu söylenebilir aynı zamanda. Fakat kitapta yazım hataları ve bazı fevrilikler, gelişi güzellikler mevcut bizce. Yazar kendi özel hayatından bahsederken yeterince açıklayıcı davranmamış mesela. Yazarın okulu neden bıraktığını bilmiyoruz. Bunu açıklaması kendine kalmış tabi ama birçok sebep düşünülmesine yol açmış. Yine de bu durumun üstü kapalı belirtilmesi gerekirdi. Bazı yerlerde nadir de olsa bazı cümleleri arasındaki bağlantı zayıf kalmış veya metinde başa dönmüş.

Sonuç olarak yeni tatlar kazandıran bu eserden keyif aldım. Denemeler genelde mutsuz duygular içerse de yazarın bunlarla mücadele etmesine tanık oldum. Ayrıca edebi imgelere de merakı olduğunu gördüm. Bunlardan dolayı okunmaya değer bir eser olduğunu, orijinal olduğunu söyleyebilirim. Teşekkür ederim.

Konuk Yazar: Nergis KAÇAR

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Konuk Yazar
Bağlantılar:
Misafir Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version