Başarı

İlaha Guluyeva 23 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Bir başarıdan bir satır, başarısızlıktan bir kitap öğrenebilirsiniz…
(Paul Brown)

Başarı başarısızlıklarınızın toplamıdır. Başarısızlıklardan yeniden ve yeniden doğmaktır… En az bir başarı edinmiş iseniz, o başarınızın içeriğinde bir sürü başarısızlık hikayeleri mevcut olması kaçınılmazdır. Başarısızlıklar size yanlışlarınızı daha büyük gözlüklerle görmenizi sağlar ve her başarısızlık da aslında size daha verimli olmanızı gösterir, içeriğinde en az bir verimli yön bulursunuz.

Bazen sizi yoran bir işi yaptığınızda hemen bıkıyor iseniz ki bu durumda o işi gerçekten yapmak isteyip istemediğinizi ve o işi yapmakla ilgili sabrınızı sorgulamanızı tavsiye ederim. Yada diyelim ki bir işi verimli yapmak için elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz ama yine de ortaya başarılı bir şeyler çıkartamıyorsunuz. Bana göre böyle durumlarda ya bir yerlerde bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz ki durumun bu şekilde olma ihtimali yüksek veya yaptığınız işte karşılaştığınız başarısızlıklarınızdan verimli sonuçlar çıkartamıyorsunuzdur.

Düşünüyorum ki başarı veya başarısızlık aslında bir seçimdir hem de. Diyelim bir eylemde bulunup bir şeyler öğrenmek istiyorsunuz ve ilk veya birkaç başarısızlık durumlarında hemen pes edersiniz ve dersiniz ki: “Zaten iyi değildim ki” veya “Zaten ben hayatta öğrenemem ki” vesaire… Ve bununla ilgili türlü türlü bahaneler üretmek de seçimdir…

Başarılı olmak için ise ne olursa olsun gayret, sabır, üretkenlik ve verimli olma çabası birbirlerini aynı oranda olmak şartıyla takip etmelidir. Bunlardan biri kırıldığı noktada başarıya ulaşmak zordur. Yani eylemi yaptığınız sürece gayret ve sabır göstererek o işi üretken ve verimli olma çabasıyla hayata geçirmeye çalıştığınız andan itibaren zaten başarı yoluna ilk adımını atmış oluyorsunuz…

Hayatınızın her alanında seçiminizi başarılı olmaktan yana seçtiğinizde problemleriniz bitecek, çok güzel bir hayata kavuşacaksınız demiyorum. Zaten bu mümkün değil, çünkü hayat sürekli akış halinde ve sürekli güncellenerek devam ediyor. Ama başarılı olmakla bazı farklı ve daha önce hiç karşılaşmadığınız problemlerle baş etmede diğer insanlara karşın fazla gayret göstermezsiniz.

Saygılarımla.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Çevirmen / Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version