Başarılı Olmak İçin

Mehmet Kavak 38 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Başarılı olmak için nelere dikkat edilmeli?

1- Başarıya bakış açısı

Başarı herkes için farklı anlama gelmektedir. Sizin için başarının ne ifade ettiğini bulun. Başarmanın ilk aşaması başarının karşılığını bulmaktır ve bu herkes için farklıdır.

Örneğin; bir iş insanı için başarı kazanç getiren bir anlaşma yapmak veya para kazandıran işlere girmektir. Bir öğrenci için başarı sınavlarında iyi notlar almak ve okulunu güzel bir dereceyle bitirmektir. Bu yüzden sizin başarıdan ne anladığınızı bulmalısınız.

2- Risk almak

Başarılı olmak için bir diğer adım ise risk almaktır. Ancak alacağınız riskler her zaman ölçülü olmalı ve bir mantığa sahip olmalıdır. Başarılı olmak için her zaman risk almak gerekmez ama risk alanlar daha fazla başarılı olurlar.

3- Hatalardan ders almak

Hatalardan ders almak başarılı olmanın en önemli kurallarından biridir. Bir hata yaptığınızda asla vazgeçmeden devam etmeli ve aynı hatayı tekrarlamamalısınız. Ayrıca başkalarının hatalarından ders almayı bilmeli ve onların tecrübelerinden faydalanmalısınız.

4- Gelişime açık olmak

Başarılı olmak için gelişime açık olmalı ve her zaman araştırmalar yaparak öğrenmeye devam etmelisiniz. Bu sizi sadece başarılı yapmakla kalmayacak aynı zamanda başarıyı sürdürmenizi de sağlayacaktır.

5- Hayal kurun

Başarılı olmak için hayal kurmalısınız. Öncelikle başarılı olmak için neler yapacağınızın hayalini kurmak size daha geniş bakış açısı sağlayacak ve önünüzü görmenize sebep olacaktır. Ayrıca başardığınızı hayal etmeniz sizin motivasyonunuzu arttıracağı için pes etmenize engel olacaktır.

6- Bahane üretmekten vazgeçin

Başarılı olamadığınız için bahaneler üretmekten vazgeçin. Bahaneler sizi denemekten uzak tutar ve başarılı olamazsınız. Bahaneler sizin yapabileceklerinize karşı en büyük engeldir. Ben zaten başarılı olamam gibi bahaneler üretmek yerine nasıl başarılı olacağını öğrenip engelleri yok etmek sizi başarıya götürecektir.

7- Hedef belirleyin

Başarılı olmak için kendinize belirli hedefler koyun. Bu hedefleri belirli aşamalar halinde koymak daha iyi olacaktır. Elbette başarmak istediğiniz temel şey sizin asıl hedefinizdir. Ancak size bunu sağlayacak diğer küçük basamakları hedef belirleyerek her basamakta daha ilerisini hedeflemek başarınızda daha katkılı olacaktır.

8- Çevrenizi başarılı olacak şekilde ayarlayın

İster arkadaşlarınız, ister yaşam biçiminiz olsun hayatınızın her alanını başarıya açık hale getirmelisiniz. Size başarılı olmakta yardımcı olacak kişi ve şeyleri hayatınıza yakın tutmalı ve size engel olacak diğer tüm unsurlardan kaçınmalısınız. Başarılı kişilerle olmak sizi başarıya itecektir. Size engel olacak kişilerle olmak ise sizin dahi vazgeçmenize engel olabilir. Bu yüzden çevreniz başarı yolunda en önemli faktörlerden biridir.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Mehmet Kavak
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version