Yazar Olmak

Mehmet Kavak 19 Görüntüleme 1 Yorum
3 Dak. Okuma

Yazar olmak bir çok insanın hayalleri arasında yer almaktadır. Peki yazar olmak için istemek yeterli mi? Yazarlık süreci nasıl işliyor? Yazar olmak kolay mı?

Hayır! Yazar olmak tabii ki kolay değildir. Her meslekte olduğu gibi yazarlıkta da belirli zorluklar vardır. Elbette yazar olmak için belirli bir bölümden mezun olmak şart değildir ama kelimelerle aramızın iyi olması ve yazım kuralları, imla kuralları gibi konulara hakim olmamız gerekmektedir. Ama tüm zorluklarına rağmen yazar olmak için gerçekten istemek yeterlidir. Şimdi ise yazarlığa başlamanın aşamalarına bakalım.

Yazarlığa başlamak isteyen kişilerin zorlandığı ilk şey yazılarını başka insanlarla paylaşmaktır. Bu konuda zorlanmalarının sebebi paylaşacak bir mecra bulamayışları değil, yazılarını paylaşmaya cesaret edememeleridir. Bu cesaretsizliğin bazı sebepleri şunlardır;

1- Yazılarının Beğenilmemesi

Çoğu yazar ilk yazısında hata yapmaktan ve beğenilmemekten korktuğu için yazılarını paylaşmaya cesaret edemez ama kimse onlardan ilk yazılarının mükemmel olmasını beklememektedir. Yapmaları gereken sadece düşüncelerini yazmak ve paylaşmaktır.

2- Çevresinden Göreceği Tepkilerden Çekinmek

Bazı yazarlar yazılarını paylaştığında düşüncelerini diğer insanların göreceklerini ve onları eleştireceklerini düşündükleri için paylaşmamaktadır. Oysa herkesi memnun etme gibi bir zorunluluğumuz yoktur. Yapmamız gereken tek şey kendi fikirlerimizi ortaya sunmamız ve kimseden onay beklemememizdir.

3- Yazılarına Olumsuz Dönüş Almaktan Çekinme

Bazı yazarlar yazılarının reddedilmesinden korktuğu için değerlendirmeye sunmamaktadır. Oysa değerlendirilmeyen bir şeyin iyi ya da kötü olduğunu bilemeyiz. Yapmamız gereken yazılarımıza olumsuz dönüş almayı göze alarak değerlendirmeye göndermektir.

4- Yazılarına Olumsuz Dönüş Alma

Bazı yazarlar yazılarına olumsuz dönüş aldığında yeni eserlerini asla paylaşmazlar. Oysa yapılması gereken tekrar tekrar denemektir. Çünkü yazmak tekrarlanarak geliştirilen bir eylemdir.

Yazar olmak isteyenlerin başlangıçta yaptığı hatalardan birisi ise eserlerini büyük dergilere göndermektir. Büyük dergiler çoğu yazıya dönüş sağlamamakla beraber geçmişinizle ve tanınırlığınızla fazla ilgilenmektedir. Bu yüzden yeni başlayan bir yazar daha küçük başlangıçlar yapmalıdır.

Pes etmeyerek bu aşamayı geçen yazarlar daha küçük çapta yerlere eser göndererek ilk paylaşımlarını yaparlar. Bu ilk eser insana öz güven vermektedir ve daha fazla yazma isteği oluşturmaktadır.

Bir süre farklı yerlerde eser yayımlayan yazarların yeni hedefi ilk başladıkları günden itibaren hayalleri olan kitap çıkartmaktır. Bazı yazarlar bunu başarabilir. Bazıları ise bunun için kendilerini hazır edecekleri zamanı beklemektedir.

İşte yazar olma yolcuğunun kısa özeti bu şekildedir. Siz sevgili okur eğer bu yazıyı okuyor ve yazar olmak istiyorsanız asla vazgeçmeyin, başaracaksınız.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Mehmet Kavak
Bağlantılar:
Yazar
1 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version