Doğru Kişiyle Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

Meryem Demirci 30 Görüntüleme 2 Yorum
4 Dak. Okuma

Çoğu insan ilişkisinin bir noktasında kendisine şu soruyu sorar: “Birlikte olduğum kişi benim için doğru kişi mi?”

İster yeni bir ilişkide olun, isterse on yıldır bir ilişkinin içerisinde, bu soru ilişkisi olan insanlar için kaçınılmazdır.

Öğrenmek istediğiniz sorunun temeli, ilişki sürecinde yaşanan şüphe ve güvensizlikten doğmayabilir. Tam tersi hayatınızda olan kişiyle bağlanma duygularınızı dengelemeyi isteyen normal ve sağlıklı bir şüphecilikten kaynaklanıyor olabilir.

Çiftler, onları birbirine yaklaştıran ve ilişkilerini pekiştiren ortak deneyimler üzerine filizlenir. Bununla birlikte, bazen çift olmaya yolunda, partnerler zorlu dönemlere de girebilmektedir. Bunlar normal ve beklenilen süreçlerdir. Ancak zamanla ilişkide daha büyük ve dile getirilmeyen sorunların işaretleriyle karşı karşıya gelen çiftler, birbirleri için doğru kişi olup olmadığı sorusunu gündeme getirebilmektedir.

Peki hayatınızdaki kişinin doğru kişi olduğunu nasıl anlarsınız? Aşkınızın zamanın gücüne karşı dayanabileceğini nereden biliyorsunuz?

Doğru Kişiyle Birlikte Olduğunuzun 5 İşareti

  1. Memnun ve mutlu bir romantik ilişki içinde olan insanlar, kim olduklarını ve hayattan ne istediklerini bilirler. Bunları bilmiyorsanız, doğru kişiyle birlikte olup olmadığınızı söylemekte güçlük yaşarsınız. Bunun sebebi kendinizi bu soru soracak kadar tanımıyor olmanızdır.
    Sizin için doğru kişi, hayatınızda istediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuzu bildiğiniz, kişiliğinizi ve beklentilerinizi tamamlayan hayatınıza en çok değer verdiğiniz şekillerde katkıda bulunan kişi olacaktır. Kendinizi ve ihtiyaçlarınızı gerçekten biliyorsanız, muhtemelen doğru kişiyle olup olmadığınızı da bilirsiniz.
  2. Bir ilişkide çatışma kaçınılmaz ve normaldir. Genelde sorun olan çatışmanın kendisi değildir. Partnerlerin bu çatışmayı ele alış biçimi, o kişinin sizin için doğru kişi olup olmadığının önemli bir göstergesidir. Çatışmayla başa çıkma konusunda tamamen farklı ve çelişkili yolları olan iki kişinin ilişkilerinin uzun sürmesi pek olası değildir.
    Siz ve partneriniz çatışmayı benzer veya tamamlayıcı yollarla ele alabiliyorsanız, doğru ilişkidesinizdir.
  3. Uzun süren ilişkilerin önemli bir ortak noktası bulunmaktadır. Bu önemli nokta iki partnerinde içinde bulundukları ilişkiden yüksek düzeyde tatmin olmalarıdır. Desteğe ihtiyacınız olduğunda partnerinizin yanınızda olduğunu ve ilişkinizin genel olarak pozitif bir katkı sağladığını düşünüyorsanız doğru bir ilişkidesiniz. Kısacası içinde bulunduğunuz ilişki hayattan aldığınız hazza değer katıyorsa hayatınızdaki kişi sizin için doğru kişidir diyebiliriz.
  4. İlişkilerde ara sıra çatışma yaşamak ne kadar sağlıklıysa, kırgınlıklara tutunmakta o kadar sağlıksızdır. Geçmişteki acıları bırakmayan insanlar, tipik olarak bir ilişkiyi sürdürebilen insanlar değillerdir. Çünkü kaçınılmaz olarak tartışmak için hep bir nedenleri olacaktır.
    Sağlıklı insanlar, bu tür kırgınlıklarını zamanla affederek çözüme ulaşmasını amaçlamaktadır. Affetmek, her sağlıklı ilişkinin bir parçasıdır; bağışlamayı esirgemek sevgiyi esirgemeye benzer. Hem siz hem de partneriniz geçmişteki kırgınlıklarınızı bırakabilir ve açık yüreklilikle birbirinizi affedebilirseniz, doğru bir ilişkidesinizdir.
  5. İçinde bulunduğunuz ilişkide herhangi bir istismar veya manipülasyon yoktur. Çok fazla insan duygusal, psikolojik, cinsel veya fiziksel istismarın meydana geldiği bir ilişkide kendini bulabilir.
    Normal, sağlık bir ilişki böyle bir istismarın asla gerçekleşmediği bir ilişkidir. İlişkinizde de partnerinizin istismar davranışlarını değiştirebileceğinizi düşünerek ilerlediğiniz yol boyunca küçük uyarı işaretlerini görmezden geldiyseniz, kendinizi kandırıyorsunuzdur.  Sizin için doğru ilişki, içinde meydana gelen herhangi bir suistimal veya manipülasyona sahip olmayacaktır. Doğru kişi, herhangi bir nedenle istismara göz yummaz.
Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Psikolog
2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version