Düşüncenin Gücü

Erdal Özaydın 20 Görüntüleme Yorum ekle
1 Dak. Okuma

Düşünmek; beynin ve zihnin bütün fonksiyonlarını belirli bazı konular üzerinde yormak, bazı sorunlara çözümler üretmek, bazı şeyleri daha kapsamlı olarak anlamak, incelikleri görmek ve farklı bakış açılar geliştirmek gibi beyinsel faaliyetlerdir. Bu nedenle düşünmek, üretmek ve eyleme geçmek için özel bir güçtür.

Düşünmek, yapacağımız eylemlerin plan, proje ve taslağıdır.

Düşünce gücü çok önemli bir güçtür. Düşünce; analitik ayrıştırmalar, stratejik kararlar ve çözülmeler getiren bir güç olduğu için insanın daha yaratıcı, üretken ve ön görülü olmasını sağlar. Düşünmek; ile insanın ilim, bilim, teknik ve teknoloji alanında daha ileri seviyeye yükselmesini, gelişmesini sağlar. Düşünen insan üreten ve icatlar yapan insandır. Düşünen insan her zaman mantıklı, kararlı ve istikrarlı hareket eden ve konuşan insandır.

Pascal’ın; “Bir adamın büyüklüğü, düşüncelerinin gücünde yatar.” sözü bize düşünce gücünün önemini güzel bir şekilde ifâde etmiştir. Düşünce gücü; insanın daha önemli, değerli, prestijli olmasını ve toplumda önemli bir statüye girmesini sağlar. Bir topluma rehber olmasını, toplumun aydınlanmasını ve gelişmesini de sağlar.

Düşünmek; insana güç kazandırır. Güç, insanın daha özgün ve üretken olmasını, daha çözüm üretici olmasını sağlar. Hayatı daha planlı ve stratejik yaşamayı kılar.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version