Gönüllere Bahar

Seçim Emer 24 Görüntüleme 1 Yorum
2 Dak. Okuma

Yüreklere gelemezse bahar hiç gelmezmiş aslında. Zaman gülümsetememişse masum bir çocuğun yüzünü baharlar gelir mi hiç? Dertler paylaşılıp azaltılmadıysa, her şeye rağmen umutla bakamadıysa gözler, kırık kalplerin çatlaklarından sızan dargın sularda boğuluyorsa insanlık gerçekten gelir mi bahar?

Hayallerlerimizle vedalaşmak… Giden bir geminin ardından öylece hiçbir şey yapamadan bakmak, bu gidişi çaresizce kabul etmek gibi değil mi? Yaşanacakken, yaşanabilecekken yaşanamayanlarla yüklü bir hayal gemisi gönülden uğurlanan. Uğurlanan gemi dönemezse uzaklardan, zorlu yolculuklardan hiç gelir mi gönüllere bahar? İnsanlık göremezse güzellikleri, her koşulda canlanan ve var olmaktan vazgeçmeyen doğanın gücünü kendisinde hissetmezse, her bahar tazelenen çiçekler gibi taptaze duygularla başlamazsa hayata hiç gelir mi bahar?

Bahar yağmurlarına aldırmadan gökyüzüne kaldırarak başını en büyük düşmanın sanki kendinmiş gibi meydan okumadan dünyaya, her yağmur damlasında gücüne güç katamadan hiç gelir mi baharlar?

Özlemler bitince gelir baharlar. Bahara olan özleminden buz kesilen topraklar bahar gelince nasıl ısınıveriyorsa işte öyle ısınır yürekler. Yolunu gözlediklerimize kavuştuğumuzda gelir hasret kokan gönüllerimize baharlar.

Bir çocuk gibi her gün yeni bir heyecanla uyanırsak sabahlara, yitirmezsek küçük mutluluklarımızı, renkli uçurtmalarımızı en tepelere çıkarıp özgürce uçurmaktan korkmazsak, teslim olmazsak hırçın rüzgarlara, o zaman gelir baharlar…

Yargılamanın, dışlamanın, suçlamanın yerine bunların hepsinden daha zor olan olan anlamanın yolunu bulabilirsek, engel koyarak, üzerek değil de gönlümüzce destekleyebilirsek birbirimizi, ancak o zaman gelir baharlar.

Kendi mutluluğumuz dışında başkalarının mutluluğunu da düşünürsek,her günün sonunda bir yüzü gülümsetmenin verdiği mutlulukla kapatabilirsek gözlerimizi, sadece kendimize kendi mutluluklarımıza hizmet eden yaşamdan sıyrılabilirsek, belki o zaman gelir baharlar.

Yüzler gülünce, el ele verilip bütün zorluklar aşılınca, bir gökyüzü gibi tepemizden eksik olmayınca yaşama sevinci, ancak işte o zaman gelir baharlar…

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Seçim Emer
Bağlantılar:
Öğretmen
1 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version