Hayattaki Rutini Nasıl Kırabiliriz

Konuk Yazar 16 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Her gün aynı şeyleri yapmaktan sıkıldınız mı? Sabah kalk, işe git-okula git, işten gel, yemek ye, televizyon izle, yat. O zaman bu kısır döngüyü kırabilmek için farklılıklara ihtiyacınız var. Belki de bu değişikliğe kendimizden başlayabiliriz.

Şu anda aynaya bakın. Gördüğünüz kişiyi beğeniyor musunuz? Daha iyi olabilmek için neler yapılabilir? Belki biraz kilo vermek, daha sağlıklı beslenmek, detoks uygulamak yapılabilecek küçük değişiklikler arasında yer alabilir. İçine bir türlü sığamadığınız bir kot pantalonunuz mu var? Ya o pantalonu gardrobunuzdan atın, ya da artık içine sığmak için harekete geçin. 🙂 İşten çıkıp kısa bir yürüyüş yapabilir eşinizle bir kahve içebilir, tiyatroya gidebilir, cuma günlerine konser ayarlayabilirsiniz. Yeni bir kitaba başlayabilirsiniz. Değişim için hareket geçmek ve yerimizden kalkmak, acı çekmek şart.

Hayatınıza biraz renk katabilmek için hiç denemediğiniz, cesaret edemediğiniz yeni aktivitelere ne dersiniz? Öyleyse bu hafta sonu hiç yapmadığınız bir şey yapın. Trekking, doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Yeni insanlarla tanışmak, doğayla baş başa kalmak ve spor yapmanın keyfini çıkarın. Ya da bisiklet grubuna katılabilirsiniz. Dağcılığa ne dersiniz? Tiyatro kursu, dans? İlgi duyduğunuz aktiviteyi seçmek size kalmış. Hepimiz zamansızlıktan şikayet ederiz, zamanı maalesef verimli kullanamıyoruz. Bunu görmek için haftalık bir günlük tutabilirsiniz. Günlüğünüze saat aralıklarında neler yaptığınızı sıralayın. Vaktinizi ne kadar gereksiz ve boş yere kullandığınızı fark edeceksiniz. Eğer bir türlü kilo veremiyorsanız yemek günlüğü tutarak da gün içerisinde neler yediğinizi görebilirsiniz.

Her şey farkındalık ile başlar. Gün içerisinde iş yoğunluğundan kendimizi dinleyemiyoruz, vücudumuzun verdiği sinyallere kayıtsız kalabiliyoruz. Tuttuğumuz günlükler de fark etmemizi sağlıyor aslında. Bu durum motive olmamızı ve harekete geçmemizi kolaylaştıracak. Ben sanırım bu akşam hiç denemediğim Carbonara tarifini yapacağım. 🙂 Arkadaşıma sürpriz yapacağım; bir hafta sonu turu… Sizin planınız ne?


Konuk Yazar: Psikolojik Danışman Birgül BAŞOL

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Konuk Yazar
Bağlantılar:
Misafir Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version