İç Çocuğum Nerede

Gülden Keleş 26 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Birçok insan için içindeki çocuğu ortaya çıkarmak, onu bulmak korkunç veya saçma gelebilir. Ama bunu deneyimleye bilirseniz ve o çocuğun varlığını kabul edip onu olduğu yerden çıkarabilirseniz o da tekrar size sesini duyurmaya başlayacaktır ve sizde şu ana kadar bu sesi duymayı reddettiğiniz için pişmanlık yaşayabilirsiniz.

İç çocuğumu ortaya çıkarmak bana ne kazandıracak diyebilirsiniz. İçinizde sadece bir çocuk varlık göstermiyor. Özellikle toplumumuzda küçük yaşlardan itibaren yetişkin gibi yetiştirilme tutumu hakimdir. Sürekli yargılayan, eleştiren, bir yetişkin gibi davranmanızı bekleyen ebeveynleriniz vardır. Bu tutumlar içinizde bulunan iç anne-babayı oluşturan tutumlardır aynı zamanda içimizde sebebini bilmediğimiz bir boşluğa da sebep olur. Sağlıklı bir yetişkinlik için iç anne-baba ve iç çocuk arasında bir denge gözetilmelidir.

Sizi mutlu edecek, hoşnut kılacak, sürekli yetersiz hissettirecek düşüncelerden sizi uzak tutacak iç çocuğunuzdur. Burada önemli olan birinin diğerinin önüne geçmemesidir. Yani iç çocuğunuzu bulup sürekli onu dinlemenizi istemiyoruz sadece iç anne-babanın acımasız tavrından korunmanızı ve bir dengede olmanızı bekliyoruz.

Peki iç çocuğunuzu nasıl ortaya çıkarabilirsiniz?

Öncelikle ona saygı duymalısınız. Yavaş ilerlemeyi kabul etmelisiniz, aceleniz yok. Onun tekrar varlığını göstermesi için biraz sabretmelisiniz.

İç çocuğunuzla tanışmak, kaynaşmak, onu ortaya çıkarmak sanıldığı kadar kolay olmayacaktır. Ona özel hazırlanmanız, her gün ona vakit ayırmanız iletişime geçmeniz ve onu yargılamadan kabul etmeyi öğrenmelisiniz. Bu tanışmada bazı zorluklarla da karşılaşacaksınız. Whitfield iç çocuğunuzla tanışırken yaşayabileceğiniz 14 problemden bahsetmiştir.

Benim bu yazıyı yazmama sebep olan, her insanın iç çocuğuyla tanışmasının gerekli olduğuna inandıran sevgili Doğan CÜCELOĞLU’nun İçimizdeki Çocuk adlı kitabıdır. Sizlerde iç çocuğunuzu tanımak ve daha detaylı bilgi edinebilmek için bu eserden faydalanabilirsiniz.

Sevgiler…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Psikolog
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version