İdealist İnsan

Selen Timuçin 42 Görüntüleme 3 Yorum
2 Dak. Okuma

İradesine hâkim olan, körü körüne bağlanmayan, düşünen, kendini geliştiren, kendine ve başaracağına inanan, hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini bilen, yalnız olmayı tercih etmeyen, dedikodu yapmayan ve en önemlisi egosunu eğiten insan modeli. Kimine göre mükemmeliyetçi kimine göre olması gereken. Bana göre ideal. Biraz ihtiyaç, biraz güç, ulaşılmak istenen, örnek, varılmak istenen gaye.

Bir bakıma sadece düşüncede var olan. Kusursuz ve olgun.

İdeal herkes için en iyi olanın arayışıdır. Yıldızlar gibidir idealler. Onları tutmak mümkün değildir. Ama karanlık gecelerde yolumuza rehberlik ederler. İnsanı diğer canlılardan farklı kılan idealleridir. İdeal insan nazarımda erdemli insandır.

En iyiyi bulmaya-bilmeye çalışan, en iyiyi arayan, en iyiyi yaymak için çaba sarf eden, bu yolda okuyan, öğrenen, konuşan, yazan, çizen…

Amacı olan insanın muhakkak ki idealleri de vardır ve yaşam alanı, kendiyle değil, Evren’le bütün ile ilgilidir o tüm dünyaya, insanlığa; barış, hak, adalet, güven, huzur ve mutluluk getirme gayretindedir.

İdealist insan etken insandır, asla vazgeçmez azmeder. Yedi kere düşse de sekizinci de yine ayağa kalkar. İdeallerine giden yolda insan elbette ki tökezleyen bilir, ancak insan odur ki asla pes etmez. Herkes için en iyi olanın arayışıdır ideal noksanlarından, hatalarından arandıkça bir öncekine nazaran daha ideal olduğu düşünülebilir insanın. Hepimizin hayalleri idealleri vardır. Önemli olan insanın kendi farkındalığına varması mümkün olan ideallerinin peşinden koşmasıdır.

Ben merkezci olmaması başkalarının sorunlarına çözüm bulduğunda kendi sorunlarının da çözüleceğine inanması. İşte budur onu dinamik tutan, hayata bağlayan, heyecan katan.

İdealist insan bir bakıma ahlaklı insandır. İnsan ilişkilerinde ve duygularında ahlaki gerekçeleri vardır. Sevinci, üzüntüsü, dostluğu, öfkesi samimi ve ahlakidir. Çünkü o insanlar içinde insanca yaşar. Çünkü o kardeşini, eşini, dostunu, komşusunu, arkadaşını düşünür.

İdealleri olan insanın inancı da güçlüdür. Sevgisi dostluğu tamdır ve biz öyle yaşayalım ki Andre Maurois’in dediği gibi ideallerimiz ışığında, ömrümüzü yalnız değeri olan işlere, yüksek duygu ve düşüncelere, gerçek sevgilere, eseri yaşayacak girişimlere harcayalım.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
3 Yorum
  • Uzun yıllar sonra sizin gibi bir yazar ile karşılaşmak inanın huzur verdi topluma başarılarınızın devamını dilerim

  • İnsanı, insan yapan gerçek değerleri öyle güzel ifade etmişsiniz ki 🌹👏👏 çok anlamlı,çok faydalı bir paylaşım olmuş Selen hanım 🥰 bu güzel yazınız için teşekkürler🙏sevgiyle nice güzel yazılarınızı bekliyorum 🌺🙏

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version