İyi Fotoğrafçının Yetenek Sınavı

Bülent Gedik 38 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Make-up Artist

O gün… En özel gün…

Çok uzun yıllardır hayalini kurduğu gelinliğini giyecek, benzersiz bir saç tasarımıyla, belki tacıyla da kombin yaparak muhteşem bir makyajla tamamlayıp en özel gününe gidecek.

Bugün evleniyorum.

İyi bir fotoğrafçı her gün make-up fotoğrafı çekse de o gün sanki ilk kez çekecekmiş gibi heyecanlı olmalıdır. Çünkü empati kurduğunda fotoğrafını çekeceği gelin ilk kez evleniyordur. Aynı heyecan muhteşem detaylar ortaya çıkarır.

Girizgahımızı da yaptıysak tüyolarımıza geçebiliriz.

Mesleğe yeni başlayan fotoğrafçılardan profesyonellere kadar dikkat edilmesi gereken en önemli çekim tarzı DETAY.

YAKINLAŞIN!

Çekeceğiniz objeye ya da bölgeye yakınlaşın. Açıyı daralt ve kompozisyonunu ayarla.

  1. Salon sahibi ile, saç tasarımcısı ile ve çekimin çoğunu yapacağın make-up artist ile tanışın. Hem onları tanıyın hem de kendinizi tanıtın.
  2. Çekime başlamadan önce gelin hanımla sohbet edin ve size ısınmasını sağlayın. Böylece daha rahat pozlar verecektir.
  3. Bırakın gelin ve make-up artist rahatça sohbet etsinler. Uzaktan izle ve o sırada makineni hazırla.
  4. Detay çekimleri için alan derinliği yaratacak, kompozisyonu ve ışığı sanatını yansıtacak bir çekim noktası belirle.
  5. Detay çekimleri için gelin hanımdan yüzüğünü, tek taşını, çiçeğini, tacını, saatini, parfümünü, ayakkabısını iste. Bütün bunları aldıktan sonra ayarladığın çekim noktasında tek tek çekerek sanatını göster. Alan derinliğini unutma ve sadece gün ışığını kullanarak çekimlerini doğallaştır.
  6. Bırak make-up artist hünerlerini konuştursun, sen rahatsız etmeden uzaktan birkaç tane özel kare al. Özellikle kirpik takılırken yaklaşma. Hassas konu. 🙂
  7. Make-up işini bitirdiğinde gelini önceden belirlediğin noktada özel olarak çekmelisin. Ama çekimde kullanmak üzere ruj, allık gibi birkaç tane aksesuar almalısın.
  8. Gelin makyajını tazeliyormuş gibi çekmelisin. Detayları önemse. Rujunu, allığını sürerken birçok açıdan çekmeyi unutma.
  9. Makyaj objeleri olmadan gelini tek başına modelleme, portre tarzında değişik açılardan mutlaka çekmelisin ve buna gelinliği de katmalısın.
    Bir gelini gelinliğini giymeden yanında da çekmelisin. Tıpkı gelini çiçeğiyle çekeceğin gibi, tıpkı ayakkabısına son bekar arkadaşlarını yazarken çekeceğin gibi.
  10. Son olarak gelini make-up artist ile mutlaka çekmelisin. Çektiğin detayları geline göstermelisin ki istediği herhangi bir şey var mı diye sormalısın.

Bir düğün albümünde ilk sayfa mutlaka make-up tasarımı olmalıdır. Ben tasarımlarımda çoğunlukla detaylar ve gelinin makyajını tazelemesi fotoğraflarını paylaşırım. Bir gelin albümü için yeterli olacaktır.

Tabi ki otelde hazırlık çekimlerinde aynı durumlar damat için de geçerli olacaktır.

Damat çekimlerine diğer yazımda yer vereceğim.

Işığınız bol olsun. 🙂

Sevgilerimle.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version