İzlediğinize Pişman Olmayacağınız 10 Dizi Önerisi

Seda Parlakyıldız 34 Görüntüleme Yorum ekle
6 Dak. Okuma

İzlediğimde keyif veren ve önerdiğimde de güzel geri dönüşler aldığım dizileri sizler için derledim. Haydi başlayalım.

1) GILMORE GIRLS

İçinizi ısıtacak, geleneksel anne kız ilişkisinin dışında, Stars Hollow kasabasının birbirinden farklı, samimi karakterleriyle geçen bir aile dizisi. Lorelai Gilmore anne olmayı ‘‘kusursuz annelik’’ baskısından çıkararak, hatalarıyla ve her insan gibi kusurlarıyla ortaya koyan doğal bir karakter iken Rory Gilmore ise çalışkan, idealist bir genç olarak karşımıza çıkıyor. İşte bu birbirine zıt gibi görünen anne kızın hikayesi ve dahil olan diğer karakterlerle birlikte onların büyüyüşünü izliyorsunuz. Kendisi Friends, How I met Your Mother gibi ikonikleşmiş diziler arasında. Ancak ben bu yazımda daha az bahsedilenler ile sizleri tanıştırmak istedim. 2000-2007 yılları arasında yayınlanan dizi 2016 yılında tekrar bir sezonluk dönüş yaparak son kez izleyici ile buluştu.


2) CRAZY EX-GIRLFRIEND

Bir komedi dizisi olan Crazy Ex-Girlfriend aynı zamanda bir müzikal komedi dizisi. Enerjinizi yükseltecek Rebecca karakterinin gençlik aşkı Josh Chan ile karşılaşması üzerine hayatı değişir. Eski sevgiliyi elde etmeye çalışırken ne kadar ileriye gidilebilir sorusunun cevabını bu dizi ile görebilirsiniz.

West Covina’da geçen bu diziyi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Sadece 4.sezon 18.bölümü izleseniz bile ne demek istediğimi anlayacaksınız. 🙂

2015-2019 yılları arasında toplam 4 sezon olarak yayınlandı. Büyük bir hayran kitlesi olan bu dizideki karakterlerin her biri kendi başına başrol diyebilirim.


3) THE BOLD TYPE

Aynı şirkette ancak farklı departmanlarda çalışan üç kadının özgür ruhları, kariyerleri, ilişkileri üzerine hem güzel mesajları olan hem de enerji veren bir dizi.

Birçok genç kadının izlerken keyif alacağını düşünüyorum. Aynı zamanda motive eden ve güçlendiren bir yanı da var.

Arkadaşlıkları ise hepimizin istediği ve hayalini kurduğu cinsten.

Dizi 2017-2021 yılları arasında 5 sezon yayınlandı.


4) THE HAUNTING OF HILL HOUSE

Yüzünüzde gülücüklere sebep olacak dizilerin ardından korku türünde bir dizi benden size.

Korku dizi ya da filmlerinde bir hikayenin olması, gerilim yaratması ve biraz daha klasik korku sahnelerinin dışına çıkması benim aradığım özellikler. The Haunting dizisi bu özelliklerin hepsini karşıladı. Konusu beş kardeş ve ailesinin tepedeki bir evde yaşadığı korku dolu olayları içeriyor. Ayrıca dizinin devamı niteliğinde olan The Haunting Bly Malikanesi dizisini de izlemenizi tavsiye ederim. Bu dizi devamı niteliğinde olsa da birbirinden bağımsız hikayelerden oluşuyor. Konu itibariyle de yine oldukça etkileyici ve gerilim dolu. Dizi 2018 yılında yayınlandı. Bly Malikanesi ise 2020 yılında yayınlandı.


5) HOW TO GET AWAY WITH MURDER

Alanında uzman bir savunma avukatı ile zeki beş öğrencisinin karmaşık, merak uyandıran, çetrefilli olayları da içeren ilişkisini izleyeceksiniz. Olayları çözmeye çalışırken dizinin kurgulanışına, izleyiciyi ikilemlere düşürüşü ve şaşırtışına hayran kalacaksınız. Akıllıca kurgulanmış bir suç drama dizisi diyebiliriz.

Özellikle hukuk okuyorsanız ya da ilginiz varsa çok seveceğinizi düşünüyorum.

Dizi 2014-2020 yılları arasında 6 sezon olarak yayınlandı.


6) RAGNAROK

İskandinav mitolojisinden esinlenilen bu dizi Norveç’te geçiyor. Magne adındaki bir gencin memleketine, Norveç’e döndüğünde keşfettiği gücü ve yaşadığı yerde olan olaylar üzerine fantastik gizemli bir dizi.

Dizi Norveç manzaraları, doğası ile göz dolduruyor. Kimilerine göre dizi beklenenin altında kalsa da benim beklentimi oldukça karşıladı.

Dizi 2 sezon ve 3. Sezon için onay alındı. Fantastik gizem severlere önerimdir.


7) LOST IN SPACE

Dünya’nın yok oluşu ile birlikte belirli donanıma sahip olan, özel olarak yetişmiş insanlar koloniler halinde uzay gemileri ile gezegenlere yol alırlar.

Bu koloniden Robinson ailesinin tehlikeli yolculuğu ve yaşadıklarını konu alan bu bilim kurgu dizisi hem görsel olarak hem de konusu itibariyle sürüklüyor.

2018-2021 yılları arasında 3 sezon olarak yayınlandı ve ne yazık ki 4.sezonu gelmeyecek.


8) THE RAIN

Danimarka’nın kıyamet gününü konu alan bu dizide yağmur ile bulaşan bir virüs ve sığınakta 6 sene kalmış bir abla kardeşin mücadelesini konu alıyor.

Konu olarak oldukça dikkatimi çeken bu dizinin sonu pek umduğum gibi bitmese de izlemesi oldukça keyifliydi. Beni ihtimaller üzerine düşündürmesi ve zihnimde pencereler açması sebebiyle bilim kurgu filmleri izlemeyi oldukça severim ki bu türü sevenler diziden memnun kalacaklardır.

Dizi 2018-2020 yılları arasında 3 sezon olarak yayınlandı.


9) UYSALLAR

Mimar Oktay Uysal dışarıdan normal diyebileceğimiz bir hayat yaşar. Bir eş, çocuklar, güzel bir ev ve iyi gelirli bir iş derken aslında hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değildir. Ailenin tüm üyelerinin kendi içlerinde yaşadıkları aynı zamanda Oktay’ın işte, evde ve kendi içinde yaşadığı farklı rolleri konu alıyor.

Dizi durağan gibi görünüp içinde farklı dinamikleri bulunduruyor. İzlerken kendimize bile itiraf edemediğimiz noktalarımızı, duygularımızı görmemizi sağlıyor.

Dizi 2022 yılında yayınlandı.


10) ŞAHSİYET

Adli katip memurluğundan emekli olan Agah’a Alzheimer teşhisi konmasıyla birlikte hayatında yeni kararlar alır. Bu kararlar eski yaşanan birçok olayı tekrar gün yüzüne çıkaracak ve zamanında kesilmemiş hesaplar tekrar kesilecektir.

Bunların önemli bir parçası olan cinayet büro amiri Nevra ve Agah’ın hikayesi öyle akılda kalıcı ve etkileyici ki. Haluk Bilginer oyunculuğu ile de birleşince dizi bambaşka boyuta taşınıyor.

İzlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Gerilim ve suç türündeki bu dizi 2018 yılında yayınlandı.


Dizilerden kimilerine çok aşina olabilirsiniz ancak genel olarak çok duyulmayanlardan bahsetmek istedim. Daha önereceğim birçok dizi olduğundan gelecek ay ise geriye kalan 10 diziyi yayınlayacağım. Beklemede kalın. 🙂

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version