Kadının Tanrısı Kim

Nebahat Saygı 38 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Kadın, nemli duvarın dibine sinmişsin. Yüzünü kaldır da hüzünlü ifadelerini okuyayım. Sıkma çenelerini, yumrukların çözülsün. Yüzün ve bedenin çok şey anlatıyor. Nereden başlayayım. Senin için güç önemli olduğundan dış dünyada kendinden güçlüye tapıyorsun. Aslında tapındığın güç iç dünyadaki sevgilin, yaşayamadığın cinsellik , baba veya kardeşlerinle olan çekişmelerin. Farkında değilsin. Sen bile bile zıtlaştığın şeylere daha çok bağlandın. Bu bağlanışın nedeni geçmişteki kadın ataların. Onlar da kabul görmemişlerdi, eleştirilmişlerdi, önemsenmemişlerdi,…

Bağlandığın güçle beraber bu dünyaya ait olmadığını hissediyorsun. Derin kuyulardan çıkamayacaksın gibi geliyor sana. Yalnız kalmakla mutlu oluyorsun. Hayatta seni kimse anlayamadı. Anneliğim de olmasa vay halime diyorsun.

Birileri senden daha uyanık. Senin acizliğini gören sana neler yapacak? Tatlı konuşup kendine çekecek seni. Sana yumuşak konuşup ilgi gösterecek. Sende kapıldığın rüzgârın kuytusunda değer gördüğünü zannedeceksin. Sen neyi bilmiyorsun biliyor musun? Kollarının altına almaya çalışanların derdi zavallıları kültürüne, düşüncesine, eğitimine ve yeteneğine göre ayrıştırıp kendilerine köle yapmak. Kendi gelişimin için birileriyle bir şeyleri paylaşman şart. Senin onları kutsallaştırma gibi derdin olmamalı. Kutsallaştırma derdinin nedeni nedir?

İnelim çocukluğuna…

Sevilmedin, küçük görüldün, değer verilmedi…

Olabilir. Geçmişin geride kaldı. Gözünü açmalısın iç dünyan karıştığında. Aklın ve inancın ile başarırsın her şeyi.

Neden akıl ve inanç? Akıl ile hayatı anlarsın. İnancınla hayatta yaşadığın zorlukları aşarsın.

Sen kime Tanrı diyorsun? Sendeki gizli problemler seni ele veriyor. Sorumluluklarından kaçıyorsun. Düşünmekten kaçıyorsun. Kendini geliştir. Geleceğin için ruhunu ve aklını doğru bilgiye doyurmalısın. Sen kimsenin, kurumun, hiçbir örgütün kapatması değilsin. Aidiyetin ruhunda oldukça kimse sana dokunamayacak. Koruyucu kalkanlarını güçlendirmen için kendini geliştirmen ve gelişmen çok önemli.

Kadının tanrısı yoktur. Tanrı, erkeğin ve kadının tanrısıdır. Kimse kimseye tanrılık yapamaz.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version