Zorlaştırma Hayatı

Nebahat Saygı 22 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Zihnin karışık, kafanın içinde peş peşe cümleler dolanıyor anlamsızca. Her şeyi kafaya takıyorsun, güzel anları kaçırıyorsun. Durduramadığın kelimeler, sürekli fısıldaşan iç sesin seni geceleri uyutmuyor. İyice mutsuzlaştın. Hayatın alt üst oldu sanıyorsun. Kendi doktorun kendin olamadın hâlâ. Sorular sorma kendine ve başkalarına.

Herkes bir koşturmacanın peşinde. Göremedin, göremediler belki de. Herkes hayatının akışında birçok sorunla karşılaşır. Bu sorunları çözümlemede başarılı ya da başarısız olur. Hep bir sınavdan geçeriz. Üstesinden gelmek için mücadele ederiz. Bu döngü sürekli devam eder. Şunu unutmamalısın. Çözülmesi gereken sorunlar ve olumsuzluklar hep hayatımızda var olacaklar. Dertlendiğimiz şeyler hayatın normal akışıdır. Her zaman kendimizi mükemmel hissedemeyiz. Hissetmek zorunda olduğuna inanırsan olaylara fazla anlam yüklersin. Zihninde fazla büyütürsün. İşin içinden çıkamazsın. İşe etrafımızı gözlemekle başlayalım. Bak bakalım etrafına. Neler görüp duyacaksın.

İş arkadaşlarınla yaşadıklarına, alışverişteki olumsuzluklara, gittiğin yerlerde sana niye öncelik verilmediğine takılı mı kaldın? Öfkelendin mi yoksa? İşte bu liste uzadıkça sen takılı konularında artacak. Sonunda kaygıların artacak. Hassaslaşıp sağlıklı düşünemeyeceksin. Kendini haklı hissedeceksin, kızacaksın. İnsanlarla çatışmalara zemin hazırlayacaksın. Sürekli gergin vaziyette olacaksın. Bu halin seni yoracak. Ne yapacağım mı? Yapacağım şeyler fazla diye düşünme. Bir şeyler değişmek zorunda. İlk önce yaşam biçimini sorgulayıp değiştirmekle başlamalısın. Sürekli bir şeylerin olacağını, olmayacağını, niçin olmadığını, niye kendine öyle davranıldığını ve peşi sıra gelen soru cümlelerini düşünmeyi bırakmalısın. Şimdi bulunduğun anın vardır. O anda kalmanı sağlayacak önceliklerin olmalı. Seni olumsuzluklardan kurtaracak ve mutlu edecek sebepleri sırala kendine. Bunları da sıraya oturtacaksın önemliliğine göre. Hayatının her alanında değiştiremeyeceğin konuları, davranışları, durumları ve insanları kabulleneceksin. Büyümek ve olgunlaşmak yolunda adımların başlayacak. Merak etme her şey yoluna girecek. Zaman ve sabır sadece. Kendini tanıyacaksın. Tanıdıkça keyifleneceksin.

Hayatın rutine girdikçe rahatlayacaksın. Sıraya koyduğun öncelikler için çaba vereceksin. Çok zorlanmayacak ve yorulmayacaksın. Her şey yolunda gitmediğinde eskisi gibi davranmayacağını biliyorsun. Sakin ve temkinlisin. Sorun etmedikçe gereksiz şeyleri uykusuz geceler peşini bırakacak. Yaşamdan zevk alacaksın. Hayatın yolunda gidiyor. Çünkü senin tercihin. İyi düşünmeye devam. Yolun daima açık olsun.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version