Kadınlar Ne İster?

Sema Aktaş 87 Görüntüleme Yorum ekle
4 Dak. Okuma

Günümüzde bir çok evlilik boşanma ile sonuçlanmaktadır. Bundaki en önemli faktör çiftler arasında ki iletişimsizlik ve beklentilerine cevap alamamaktır. Evlilikte kadın ve erkeğin beklentileri farklıdır. Bu farklılıklar zaman içerisinde anlaşmazlıklara neden olabilmektedir. Bu anlaşmazlıkları çözebilmek için karşımızdaki kişinin ne anlatmak istediğini ve beklentilerini anlamamız gerekiyor. Bu yazımda kadınlar evlilikte eşlerinden ne isterler, beklentileri nelerdir ondan bahsetmek istiyorum.

Kadınlar evlilikte farklı ihtiyaçlar ve beklentiler taşırlar. Her kadın kendine özgüdür, ancak genel olarak aşağıdaki noktalar, kadınların bir evlilikte aradığı bazı temel şeyleri yansıtabilir:

  1. Sevgi ve İlgi: Kadınlar, ilişkilerinde sevgi ve ilgi beklerler. Eşleri tarafından değer gördüklerini ve sevildiklerini bilmek isterler, sözcüklerle duymak, davranışlarla gözlemlemek ister. Sadece önemli günlerde değil, her gün değerli biri gibi hissetmek ister.
  2. Hayranlık: Eşinize hayranlık göstermek, onu mutlu edebilir. Onun güzel gülüşünü, başarılarını ve özelliklerini takdir etmek, ilişkiyi derinleştirir.
  3. Güvenlik ve Destek: Kadınlar, eşlerinden güvenlik ve destek beklerler. Hem duygusal hem de maddi anlamda desteklenmek, ilişkiyi sağlamlaştırır.
  4. Saygı ve Yüceltme: Eşlerinin saygı göstermesini ve yüceltmesini isterler. Onun görüşlerine değer vermek, ilişkide saygıyı sürdürmek için önemlidir.
  5. Duygusal Bağ: Kadınlar, duygusal bağ kurmak isterler. Anıları birlikte paylaşmak, konuşmak ve birbirlerine destek olmak, ilişkiyi daha anlamlı kılar.
  6. Ortak Hedefler ve Planlar: Evlilikte, ortak hedefler ve planlar oluşturmak önemlidir. Birlikte geleceği planlamak, kadınların ilişkide güvende hissetmelerini sağlar.
  7. Küçük Detaylar: Kadınlar, küçük detaylara önem verirler. İltifatlar, sürprizler ve romantik jestler, ilişkiyi canlandırır. İdeal bir koca ya da sevgili olarak, eşinizle verimli zaman geçirmek önemlidir. Ona karşı şefkatli olun, küçük istek ve beklentilerine kulak verin.
  8. Bir kadın sevmek ister. Bırakın gönlünce size olan sevgisini göstersin, onu olumsuz cümlelerle manipüle etmeyin. Kadınlar sevmek üzere yaratılmıştır.
  9. Bir kadın anlaşılmak ister. Davranışlarından, duruşundan yada bakışlarından neler hissettiğinin ve duygularının fark edilmesini, nasılsın diye sorulmasını, ağladığında üzgün olduğunun görülmesini ister.
  10. Bir kadın şefkat ister. Zor zamanlarında ben senin yanındayım diyebilen, seni anlıyorum diyebilen bir dil, sevgiyle okşayan bir el ve sarılabilen bir erkek ister.
  11. Bir kadın ifade edebilmeyi ister. Duygularını yada isteklerini özgürce bastırılmadan söyleyebilmeyi diler. Şiddet görmeden, korkmadan, küçük düşürülmeden, bağırılmadan “ben böyle mutluyum”  , “ben bunu istiyorum” diyebilmeyi ister. Kendi inancını, kendi düşüncelerini, kendi davranışlarını sergileyebilmeyi ister.
  12. Bir kadın önce arkadaş olabilmeyi ister. Her iki tarafın zayıf yönlerini gösterebildiği, dertleşebildiği, “ayıp olur mu?” , “hakkımda ne düşünür ” korkusu taşımadan konuşabildiği yakın arkadaşlık içeren romantik bir ilişki kurmak ister.
  13. Bir kadın sorumluluk alabilen duygusal olarak gelişmiş bir erkek ister. Kendini korkusuzca ifade edebilen, eksik yanlarının farkında olup bunu geliştirmeye çalışan, başka kişilerin bu zaaflarını kullanmasına izin vermeyen, kendisiyle ve içindeki çocukla yüzleşebilen, evlilikteki sorumlulukları alabilecek kadar olgun, işinde başarılı olabilen, ailesi ve kendi arasında denge kurabilen, sorun değil çözüm üretebilen, çocuklarına iyi bir baba ve kendine iyi bir eş olabilecek bir erkek ister.
  14. Kendisinin kadın gibi hissettirilmesini ister. Eşi tarafından arzulandığını , çekici bulunduğunu ve her zaman özel olduğunu bilmek ister. Haz düşkünü olup etrafında ki diğer kadınlarla ilgilen bir erkeği hayatında istemez.
    Bir kadın için en önemlisi “Yok sayılmak” ve “Görmezden gelinmek” Hiçbir kadın bu duruma tahammül edemez, yok sayıldığında tıpkı bir çiçek gibi kurur , sevmeye dair tüm umutlarını kaybeder. Ne yazık ki bu durum kadın için ilişkinin bittiği noktadır. Görülmediğinde, onaylanmadığında ve yaptığı iyi şeyler fark edilmediğinde kadının gitme vakti gelmiştir ve döndürmenin yolu yoktur. Bu yüzden bir erkek bir kadını asla “Yok saymamalı” dır.

Her birey farklıdır ve bu genellemeler her kadın için geçerli olmayabilir. Birlikte olmak istediğiniz kadının beklentilerini öğrenebilmek için iyi bir iletişim kurmanız ve onu gözlemlemeniz gerekir. Mutlu bir evliliğin yolu karşınızdaki kişiyi ve kendinizi iyi tanımaktan geçer.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Sema Aktaş
Bağlantılar:
Aile Danışmanı
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version