Erkekler Ne İster?

Sema Aktaş 64 Görüntüleme Yorum ekle
7 Dak. Okuma

Evlenmeden önce o romantik, karizmatik, her ihtiyaç duyduğumuzda yanınızda olan, sevdiğini size hissettiren o mükemmel erkek gitti ve yerine işten geldikten sonra kanepede oturan sürekli sizden bir şeyler isteyen, sizi hizmetçisi gibi hissettiren, sizinle sohbet etmeyen, sizi bir türlü anlamayan bir eşle tanıştınız. Sizce sevdiğiniz insan neden bu kadar çok değişti? Evlenmeden önce böyle değildi, ne oldu da böyle oldu? “Eşim beni çok seviyordu, her istediğimi yapardı, beni hediyelere boğardı, saatlerce konuşurduk, şimdi bir türlü anlaşamıyoruz” dediğiniz anlar mutlaka olmuştur.

Bu yazımda, erkekler evlilikte ne ister? Beklentileri nelerdir? Hangi davranışları neden yaparlar? Onu anlatmak istiyorum çünkü mutlu bir evliliğin sırrı anlaşılmaktan geçer eşinizi anladığınız zaman, davranışlarına farklı bir anlam yüklemez siniz ve bu da iletişiminizi kolaylaştırır.

Gülümseme

Eve geldiğinde eşinizi güzel bir gülümseme ile karşılayın. Bir erkek için önemli olan evlilik hayatında başarılı olduğunu hissetmektir Siz gülümsediğiniz zaman oda mutlu olur, sizi memnun ettiğini düşünür.
Eve geldiğinde sizin ona gösterdiğiniz sıcak bir gülümsemeyle bütün günün yorgunluğunu unutur fakat siz gülümsemek yerine asık bir suratla karşılamaya devam ederseniz başarısız olduğunu, evliliği yürütemediğini düşünür ve yavaş yavaş sizden uzaklaşma başlar, kendi ilgi alanlarına yönelir.

İhtiyaç Duyulmak

Evlenmeden önce kadınlar sevdiği erkeği etkilemek için ona ne kadar çok ihtiyacı olduklarını hissettiren davranışlarda bulunurlar. “Sana çok ihtiyacım var” , ” yanımda olmanı çok isterdim”… gibi kelimelerle sevdiği insanı etkiler ve onu ne kadar çok sevdiğini ifade eder. Erkek bu sözler karşısında kadına daha fazla yaklaşır ve onu ne kadar çok sevdiğini hissettirmek için elinden gelenin fazlasını yapar çünkü erkekler için en mükemmel olmak en iyisi olmak önemlidir. Bir erkeğin kalbini fethetmek için” sana ihtiyacım var” kelimesini kullanmak sihirli bir cümle etkisi meydana getirir.

Bir erkeğe bir şey yaptırmak istiyorsanız ona bir şeyler öğretme girişiminde bulunmayın erkekler akıl almaktan ve yönlendirilmekten hoşlanmazlar ama ona çok fazla ihtiyacınız olduğunu hissettirirseniz sizin için her şeyi yapabilir.

Erkekler İnzivayı Sever

Erkeklerin kendi iç dünyalarında, huzuru yakalayabilmeleri için gün içerisindeki yaşadıkları stresi, baskıyı ya da olumsuz birçok olaya çözüm bulabilmeleri için yalnızlığa ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle eve geldiklerinde kendi köşelerine çekilirler. Eline kumandayı alır ve televizyon izliyormuş gibi yaparlar aslında yapmak istediği gün içerisinde yaşamış olduğu problemlere evle ve çocuklarla ilgili olan sorunlara çözüm bulmak isteğidir yani eşiniz sizi sevmediği için ya da ilgilenmediği için her akşam televizyon karşısında oturup saatlerce kumanda elinde, boşluğa bakmıyor bu erkekler için bir tür inzivaya çekilmedir. Siz bunun farkında olmadığınız da sürekli onu rahatsız ederseniz, söylenirseniz, bir şeyler anlatma çabasına girerseniz bu onu rahatsız edecektir. Çocukluk döneminde annesinin aşırı düşkünlüğü, onu sürekli kontrol etme ve ilgilenmesinden kaynaklı duygularıyla baş edemediği için sizin ona, ilgilenmesi için gösterdiğiniz davranışları yanlış yorumlamaya ve neticesinde öfke patlamaları yaşamasına neden olabilir. Bu nedenle eşinizin bir süre yalnız kalmasını saygıyla karşılamanız gerekir. O zaman eşiniz, ihtiyacınız olduğunda sizi daha dikkatli ve daha istekli dinleyecektir. Bu süre çok uzunsa ve sürekli tekrar ediyorsa onunla konuşarak bu durumu fark etmesini sağlamanız gerekebilir.

Takdir Edilmek

Erkekler takdir edilmekten ve ne kadar güçlü olduğunun söylenmesine bayılır. Bir kadın mutlu olmak istiyorsa eşine ne yapması gerektiğini söylemek yerine onun olumlu yönlerine odaklanması ve onu övmesi erkeğin eşine olan yakınlığının artmasına neden olacaktır. Takdir edildiğini gören erkek var olan potansiyelini geliştirmek ve eşine zaman ayırmak konusunda daha istekli olacaktır, beğenildiğini ve güçlü olduğunu düşünecektir. Erkekler doğası gereği güce ve iktidara önem verir, bu nedenle övgüyle çalışırlar başarı onların vazgeçilmez bir arzusudur ve bu arzunun en büyük etkeni de kadınlardır. Kadınlar başarılı erkekleri severler, onlarla birlikte olmak isterler. Çocukluktan itibaren erkekler başarılı olmaları iyi para kazanmaları yönünde ailesi ve toplum tarafından motive edilir. Bu nedenle erkekler başarıya ve gücü önem verirler. Bir kız evlenmek istediği zaman eşinin ne kadar başarılı olup olmadığına bakılır “iyi bir işi, iyi bir kariyeri var mı?” diye sorulur. Erkekler her zaman başarılı olması gerektiğini düşünür. Takdir edilmek övülmek onlar için çok önemlidir. Başka erkeklerle kıyaslandığını hissetmek onlar için tam bir felakettir, kendilerini yetersiz görmeye başlarlar, içlerinde biriken olumsuz duygular neticesinde öfke nöbetleri geçirir. Bu öfke de zamanla eşine ya da çocuklarına karşı yönelebilir, dolayısıyla bir erkeğin olumlu taraflarını görmek ve onaylamak çok önemlidir. Eşinizin zayıf yönlerini görmek yerine, her zaman güçlü yönlerini ön plana çıkarın ve bunu söyleyin. Bu eşinizin sizden duymak istediği cümleler ve karşılığında sizi mutlu edecek davranışlar sergileyecektir.

Eşinize Hizmet Etmek

Eşinize onu sevindirecek davranışlarda bulunmak, sevildiğinin hissettirilmesinin önemli bir yoludur. Onun için bir şey yaparken istekli olduğunuzu görmek onu mutlu edecektir. Bir kadın için yemek yapmak, çay getirmek, evi temizlemek gibi davranışlar erkeğin isteği üzerine yapılıyorsa bu bir zorunluluktur ve hiçbir eş bu zorunluluk halinden hoşlanmaz fakat bunları isteyerek yaparsa bu hem eşini hem de kendini mutlu edecektir yani bu işleri yaparken eşiniz için yaptığınızı isteyerek yaptığınızı göstermeniz gerekmektedir burada önemli olan bir iş yapılırken ya da bir davranış bunu eşiniz için yaptığınızı kendisine hissettirmenizdir, bu onun kendisinin ne kadar değerli olduğunu hissettirir “senin için yapıyorum”. Kendini değerli hisseden bir eşte mutlaka bunu karşılıksız bırakmaz fakat ondan daha değerli olan istemediğiniz bir davranışı sırf o istediği için yapmanızdır. Örneğin hafta sonları evde kalmak istersiniz fakat eşiniz istedi diye kayınvalidenize gitmek, ütü sevmediğiniz halde onun için bir kaç kez ütü yapmak… Bu her istediğini yapmanız anlamına gelmiyor, onun değer verdiği şeyleri yapmanız sizi daha kıymetli yapacaktır.

Evlilikte Cinsel Temas

Cinsellik bizim toplumumuzda ayıp, günah ve yasak gibi kelimelerle birlikte kullanılmaktadır. Bu nedenle korkulan ve konuşulmayan bir kelime olmuştur. Cinsel temas evlilikte çok önemlidir evliliğin devamı için gerekli ve şarttır, birbirini arzulamayan çiftler cinsellikten uzaklaşır, uzun bir süre bu şekilde devam eden evlilikler bir süre sonra bitmeye mahkumdur ya da ihanete maruz kalabilir.

Cinsellikte önemli olan karşılıklı beklentilerinizin farkına varmaktır. Evlilikte arzu ne kadar yüksekse mutluluk da o oranda daha fazladır. Cinsellik erkek için büyük önem taşır. Eşi tarafından çok arzulandığını hisseden erkek büyük bir aşk ve tutkuyla eşine bağlanacaktır ve onun gözünde çok daha çekici bir kadın haline dönüşecektir.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Sema Aktaş
Bağlantılar:
Aile Danışmanı
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version