Kanatlanıp Cennete Uçan Yiğitler

Abdullah Altunkup 17 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Gül kokan şehrin gül kokan toprağına bir gül emanet edip uğurladık gül kokulu Peygamber’in (s.a.v) yanına. Ağlamak istedik ama üzülür diye ağlamadık. Gizledik nemlenen gözlerimizi şehidimin tebessümü solar diye. Cennete yolcuya ağlanır mı, dese ne cevap verirdik, değil mi? Başımızı eğer kaldıramazdık yerden bir daha. Biz de şehitlerimize gittiler diye ağlamaz analar, yanında beni de cennete götürmedi diye gözyaşı döker gururla ayakta duran babalar. Yüreği volkan gibi kaynasa da sevdiklerinin göğsünden vurulmak için sıralarının gelmesini bekler kardeşleri. Biz şehit haberi alınca ay yıldızlı bayraklarla donatırız evlerimizi, sokaklarımızı ve caddelerimizi. Ecdadın kanıyla sulanan toprakta beliren ay yıldızlı al bayrağa sarar öyle uğurlarız Bedir Ruhlu aslanlarımızı.

Bizim askerimiz şehidimizi canını hiçe sayarak kucağında taşır. Yüreğinde merhamet ekilidir, Mehmet’imin. Bizim askerimiz, çocuk katili kalleşler gibi vücuduna siper yapmaz, silah arkadaşını. Sırtından vurulmayı göze aldığı tek zaman dilimi şehit ve gazi arkadaşını taşıma anıdır. Vurulma pahasına da olsa sarp dağlarda bırakmaz arkadaşını. Göğsünü mermilere siper eder, sarsılmaz bir sur inşa eder çelik bedeli bükülmez bilekler. Bizim askerimiz siper arkadaşını kutsal bilir. İnsanlıktan nasibini almamışlar gibi cansız bedenine bomba koymaz. Vatanın emanetini kendi canından kat kat değerli bilir bizim yiğitlerimiz. Biz şehidimizi tekbirlerle uğurlarız. Arşa ilahî kelam yükselirken, onunla beraber şüheda da yükselir göklere. Minik yüreklerimiz cennette babasıyla kucaklaşacağı gün için geri sayım yapar her günün sabahında. Akşam olunca resmini öper, babasının kokusunu alır kucağına. Şehit eşi unvanını son nefesine kadar gururla taşıyacak salihalar sabırla bekler. Şahadet getirip gözlerini yumacağı anı. Dünya kapkara olsa da imanının nuruyla aydınlatır haneleri, şühedanın hatıraları.

Gül kokan şehrin, gül kokan toprağına bir gül emanet edip uğurladık gül kokulu Nebi’nin (s.a.v.) yanına. Bugün cennet koktu, gül kokan şehrim. Gül kokan şehirden bir gül gönderdik bugün. Şehitler ölmez, Vatan bölünmez. Vatan toprağını kanla sulamadığımız gündür, bizim ölümümüz.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version