Kendi Kartvizitini Oluştur

Veysi Yaman 26 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Çevrenizdekilerin size şöyle dediğini düşünün;

Çok “Nevi şahsına münhasır” biridir kendisi.

Bu durumda artık bir adım öndesiniz demektir. Zira çevrenizdekilerden farklı olduğunuz tescillenmiş ve bir farkındalık oluşturmuşsunuzdur.

Şuna inanıyorum ki hepimize bahşedilmiş bir yetenek, bir özellik mevcuttur. Bu ayırt edici özelliğini keşfetmeyi başaran veya keşfetmesine uygun olanakların olduğu ortamlarda büyüyen insanlar keşif ettikleri bu yetenekleri sayesinde yaşadıkları zaman diliminde ayrıcalıklı bir sınıfın temsilcileri olmayı başarmışlardır. Bunun yanında bu yeteneklerini sayesinde isimlerini günümüze kadar ulaştırmış ve belki de tarih sahnesinde yerlerini almışlardır.

Yetenek tek başına bir artıya dönüşmese de akıllı davranmayı bilen insanlar yeteneğinin yanına çabayı, emeği, gayreti ve arzuyu da katarak, ayrıca sıradanlıktan uzak bir takım çalışmalarla döneminin en gözde insanları olmayı her zaman başarmışlardır.

İnsan kendi kartvizitini oluşturabilecek bir donanıma sahiptir. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki her insanın donanım içeriği farklıdır. Kendinde zaten var olan bu içeriği keşfetmesi ve bu uğurda harcadığı çaba insanı diğerlerinden ayıran özelliğe dönüştürür. Ve biz artık onun için şunu söylemeye başlarız.

“Nevi şahsına münhasır” biridir kendisi…

Peki, nedir nevi şahsına münhasır kişi?

Sözlük anlamına baktığımızda şu ifadeler karşımıza çıkar:

“Kişiliğiyle herkesten ayrılan, kendine özgü tutum ve davranışı olan, özgün (kimse).”

Anlaşılacağı üzere kişiyi diğerlerinden ayıran özellik olarak tanımlanmaktadır. Ve bu özellik sayesinde kişi diğer insanlardan ayrışır ve farklılaşır.

Sonra mı?

Belki de “sen ve diğerleri” gibi seni yücelten ve herkes gibi olmadığını ifade eden bir duruma gelir ve bu konuda onurlanacağın iltifatlara mazhar olursun.

“Nevi şahsına münhasır” hiçbir şeyi herkes gibi yapmama demenin adıdır aslında. Yapacaksan diğer yapanlardan farklı yap ve bunu görenler bunu senin yaptığını bilsinler demektir.

Yani bir çeşit imzandır.

Dünyada kaç milyar insan varsa hepsinden farklı olan parmak izindir.

Ve kendinle gurur duyacağın, kendine anlam yükleyeceğin bir duygudur.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Veysi Yaman
Bağlantılar:
Eğitimci / Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version