Kendini Tanımak ve Yolda Olmak

Fatih Çakıl 80 Görüntüleme 12 Yorum
2 Dak. Okuma

Ne acıdır ömrünü başkaları ne der diye yaşayıp hayatı boyunca hiç kendisi olamayanlara. Düşünsenize bir olay, durum, davranış karşısında kendinizi belli edemiyor, düşüncelerinizi sırf başkaları adına geliştirip onlara bu şekilde yön veriyorsunuz. Peki bu sen misin gerçekten? Bu noktada kişinin kendini tanıması, kendini tanımak derken o çevresindekilere anlatılan yalan yanlış cümlelerden bahsetmiyorum. Ben nasıl biriyim? Varoluş amacım, hayattaki yerim, karakterim, değerlerim, yaşantım, hayallerim neler? Bu sorulara cevap verebiliyor muyum? En azından kendinizle barışık olup evet diyebiliyorsanız yaptığınız davranışa ve düşünceye, kimin ne dediğine takılmayın.

Çoğumuz cesareti yüce bir şey olarak düşünür. Cesursun, risk alabiliyorsun gibi… Hayır, kendini tanıyan biri için cesaret hedeflerine ve hayallerine giden yolun adıdır. Çünkü onun için kaybetmek yoktur ya kazanacaktır ya öğrenecektir. Bir paranın buruşturulması, eskimesi onun değerini asla düşürmez ya da bir kalemin sivrileştirilmesi onun kullanımını engellemez aksine bu yolda ne kadar çaba sarf edildiğini gösterir. Bizde hep yanlış anlaşıldı; Steve Jobs, Bill Gates, Tesla gibi dahilerin okulu bırakması. Bu insanlar kendilerini tanıdıklarını ve çalışmalarını aksatmamak için bu kararı verip tarihe isimlerini altın harflerle yazdırmış isimler. Bizim afacanlar, ne olacak bunlar da okulu bırakmış deyip boş yatmayı meziyet görmekte. Hayatın altın kuralı kendini tanımak ve buna göre yön verebilmekte sevgili okurlarım. Bunu yaparken de çevrenizdeki birçok tanıdığınız tarafından yorumlara maruz kalacaksınız ancak siz kendinizi tanıyorsanız ve yolun değerlerinize, hayallerinize ulaştıracağını düşünüyorsanız kimseyi umursamayın bu yol olumsuz da olsa sizi siz yapan tecrübeler ve hayat felsefesi getirecektir.

Halid Bin Velid’e demişler ki: ‘‘Falanca senin hakkında kötü konuşuyor.’’ O ise; ‘‘kendi defteridir istediği gibi yazar.’’ yanıtını vermiş. İnsanlar istediği gibi konuşur hakkınızda. İstersen ağzınla kuş tut istersen melek ol, konuşacaklardır. Kendi defterleri, istedikleri gibi yazsınlar. Biz önemsemeden kendi defterimize bakacağız çünkü sizin yaşadıklarınızı sizin gözünüzden bir dakika bile deneyimlemeyenlerin sözlerini aldırış etmeyin. İnandığınız yolda daima çalışın, bu yolda olmak dahi size mutluluk ve yaşam kalitesi getirecektir.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Psikolojik Danışman
12 Yorum
  • Yazınızdan gerçekten çok etkilendim Fatih bey yüzyüze de sizinle görüşmek isterim.

  • O kadar doğru ve güzel yazmışsınız ki hayran kaldım bu tarz yazıların devamını da bekliyorum👍🏻

  • Okuduğumda yazının içinde resmen kendimi buldum.Çok başarılı bir yazı olmuş tebrik ediyorum.

  • Hayatı insanların ne dediğine değil de kendimize göre yaşamayı bize söyleyen harika bir yazı.

  • İnsanın kendini gerçekleştirme serüveninde kendisine ilk sormasi gereken sorularla başlamış olduğunuz yazılarınızın devamını dört gozle bekliyorum güzel bir farkındalık oluşturdu.Bakis açınız çok hoşuma gitti.Farkli konulardaki fikirlerinizi de okumak isterim.

  • Zaten insanlar ne der diye yaşamaya kalktığımız zaman kendi benliğimizden koparız. Çok güzel bir yazı devamını ve bunun gibi içerikleri bekliyor olacağım.

  • Hayata bakış açısını etkileyen bir yazı türü olmuş. Düşünceleriniz ve emeğiniz için teşekkür ederim Fatih bey.

  • İnsanın kendini tanımasına yönelik çok doğru bir yazı olmuş bundan sonraki yazılarınızı merakla bekliyorum Fatih Bey

  • Yayınlarınız zihnimizde farklılık oluşturmakla kalmayıp düşüncelerimi, davranışlarımı gözden geçirmemi ve yaşayacağımız hayata dair nasıl yol izlememiz gerektiğini gösterir nitelikte… Unuttulan duyguların gün yüzünde buluşacağı yeni yayınlarınızı bekliyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version