Kilonun Psikosomatik Etkisi

Hayal Hamza 51 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Psikosomatik bakımdan fazla kilo, kişiye bir otorite görüntüsü verir. Eğer kişi sözünün dış dünyada değer görülmediğini düşünüyorsa, bilinçaltı “ben kendi illüzyonumu, otoritemi, önemimi, görülmeyi oluşturuyorum” der.

Kişinin çocukluk veya ergenlik döneminde çok fazla aşağılanma yaşadığına ve hala kendisi için utanç verici bir duruma düşme veya başka birini böyle bir duruma sokma korkusu yaşadığına inanıyor. Aşırı kilo, böyle bir kişi için, “hayır” demeyi bilmemesinden ve her şeyi omuzlarına yük gibi hissetmesinden ve kendisinden çok fazla şey talep edenlere karşı bir tür korumadır.

Çoğu zaman kişi kendini iki kişi arasında sıkışmış hisseder. Her ikisini de mutlu etmeye çalışır ancak başkalarını mutlu etme arzusu ne kadar güçlü olursa, kendi ihtiyaçlarının farkına varması da o kadar zorlaşır.

Kişi karşı cinse çekici görünmek istemediği için, daha sonra reddedileceğinden ya da kendisinin “hayır” diyemeyeceğinden korktuğu için fazla kilo alabilir.

Çoğu zaman aşırı kilolu insanlar kendilerini korunmasız hissederler. Ve bilinçaltında vücudundaki yağın koruyucu bir işlev gördüğüne inanır. Fazla kilosu olan insanlar çok hassas olurlar ve duygularıyla baş edemezler.

Gizli öfke ve affetme isteksizliği de fazla kilonun nedeni olabilir. Aşırı kilolu insanların çok alıngan olduğu fark edilmiştir. Kızgınlık, yağ birikintilerinin birikmesine katkıda bulunur.

Kendimizi sevmediğimizde, mutsuz hissettiğimizde, sık sık ​​eleştirip azarladığımızda bedenimiz kendini savunmak zorunda kalıyor.

Sevgisizliğe tahammül edemediğimizde çoğu zaman yaşamdaki sevgi ve tatmin eksikliğini yiyecekle değiştirmeye çalışıyoruz.

Kendimizi sevmek ve kabul etmek çok önemlidir.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Hayal Hamza
Bağlantılar:
Psikolog & Psikoterapist
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version