Köpekler Diyor ki

Necla Karataş 23 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Sevgili hayvan severler! Neredesiniz? Sesimizi duyuyor musunuz? Biz Allah’ın sessiz kullarıyız. Biz sizlerin sokağa, mahallelere saldığınız sevimli patileriz! Siz sokağa terk ettiniz bizi. Sokaklarda emniyette olduğumuzu zannediyorsunuz. Sokaklarda tekmeleniyor, acımasızca dövülüyoruz. Bazı insanlar patilerimizi kesip, bize işkence ediyor, katlediyor. Sokaklarda arabalar bizi eziyor, psikolojimiz bozuldu. Yaşam bizim için çok zor oldu. Biz de agresifleştik. Toplu yaşanan yerlerde; insanlara saldırıyor, onları ısırıyor parçalıyoruz. İnsanlar artık korkudan sokağa çıkamıyorlar. Birçok insanın ağzını, burnunu elini ayağını kanlar içinde bıraktık. İnsanların bazıları da kuduz olup öldü. Ölenlerin arasında çocuklar da var… İnsanları öldürmeye, özgürlüklerini kısıtlamaya hakkımız var mı bizim? Avrupa’da, Suriye’de vs. köpekler sokaklarda başıboş bırakılmıyor. Sadece Türkiye’de yaşanıyor bunlar. “Milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi hayvanlara olan davranış biçimi ile değerlendirilir.”

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadisinde şöyle buyurur; “Kim bir canlıyı/hayvanı, bir kuşu haksiz yere öldürürse, kıyamet günü ondan şikâyetçi olacaktır.” (Kenzu’l-Ummal, h. no: 39968) Ey hayvan severler! Hani siz hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşıydınız. İyi şekilde korunmamızı istiyorsanız, bizi güvence altına alın. Haklarımızın korunmasını mı istiyorsunuz? Etolojik ve ekolojik ihtiyaçlarımızın var olmadığı bir ortamda hayvan haklarının olamayacağı açık. Bu sebeple bizlerin haklarının korunması, gözetilmesi bakımı ve kötü muamelelerden uzak tutulması için gerekli önlemleri alın. Hani diyoruz ki; bizlere yaşayabileceğimiz rahat bir yer yapsanız da insanlar da sokakta bizlerin saldırısına uğramazsa, özgürlükleri kısıtlanmasa, sokakta rahat bir şekilde yürüyebilse! İnsanlar da bizimle eşit haklara sahip. Bizler de insanlar tarafından işkence eziyet ve kötü muamele görmeme hakkına sahibiz. Yerel yönetimler, gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde sahipsiz, güçten düşmüş hayvanların, korunması için hayvan bakım evleri yapın. Güzel rahat, karnımızın doyabileceği, mutlu olabileceğimiz güzel yerler yapın. Hem biz hem de insanlar rahat etsin. Onları ısırıp öldürmeyelim! Sizden rica ediyoruz, lütfen bize sahip çıkın. Sokaklarda bizi başı boş bırakmayın. Bizi öldürmelerine müsaade etmeyin!

Yüce Yaratan demiş ki: “Yeryüzünde gezen her türlü canlı ve (gökte) iki kanadıyla uçan her tür kuş, sizin gibi birer topluluktan başka bir şey değildir. Biz Kitap’ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Sonunda hepsi Rablerinin huzuruna toplanıp getirilecekler.” (Enam Suresi, Ayet 38)

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version