Mücadele Ruhu

Amine Çalışkan 22 Görüntüleme 14 Yorum
5 Dak. Okuma

UMUT – AZİM – HEDEF

Öncelikle hepinize saygılarımı sunuyorum…

Sizlere söylemek istediğim şu ki; hepiniz çok değerli bireylersiniz.

Kendinizin değerini biliniz. Her gün yeniden doğan güne, yeniden nefes alışınıza, sağlığınıza sonsuz şükrederek gününüze başlayınız. İyi ki varım, sağlıklıyım, umutlarım ve iyikilerim var. “Hayallerim için mücadele etmeye, hedeflerime doğru koşuyorum.” sözünü kendinize hatırlatınız. İnsan önce kendine inanmalı! Bu inanç sizde olduğu sürece aşamayacağınız engel yoktur.

Burası dünya efendim; zorlu parkurları olan bir mücadele alanı burası. Zaman zaman iyisiyle kötüsüyle savaşmak zorunda kaldığımız bir arena. Yollar dikenli ve sarp yokuşları var. Bizler ise bazen çıplak ayakla yürümek zorundayız. Evet! Ayaklarımıza taşlar batıyor hatta bazen kanıyor olabilir ama pes etmiyoruz. Yaraları sarıp yola devam ediyoruz. Belki çoğumuzun canı çok yanıyor. Kim bilir belki kapanmayan yaralar açıyor ama hangimiz dikeni var diye gülden vazgeçebiliriz. Her defasında yola devam etmek için yine-yeniden diyoruz.

“Gülün dikene katlanması onu güzel kokulu yapmıştır.”

Hayat hiçbirimize altın tepside sunulmuyor ama bizler umutla, azimle vazgeçmiyoruz hayallerimizden.

Hayaller duâlara emanet, duâlar Allah’a emanet olduğu sürece ne diyoruz.

“Mücadeleye devam durmak yok.”

Doğduğumuz andan itibaren başlarız aslında mücadele vermeye. Önce emekleyerek sonra adım atmaya, konuşmaya başlarız. Uzun bir eğitim hayatı, iyi bir iş, güzel bir yuva ve eş sahibi olmak için mücadele veririz. Büyük emekler harcarız. Buraya kadar söz konusu olan her şey müthiş bir mücadele sonucu olan eylemlerdir. Hayat herkese adil olmayabilir ama kaderin de gayrete aşık olduğunu inkar edemeyiz.

“Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez.”

İnsanoğlunun kuş misali hayatın hangi döneminde olursa olsun, nerede hangi koşullarda yaşarsa yaşasın hep hedefleri vardır, olması da gerekir. Kiminin büyük kimisinin küçük hayalleri vardır (illaki vardır). Bazıları çok ciddi hastalıkla mücadele veriyordur ama inanırsa hastalıktan eser kalmaz. Buna bir çoğumuz şahit olmuşuzdur çevremizde. Bazen bedenen ve ruhen yorgun düşebiliriz, gücümüzü kaybetmiş hissine kapılabiliriz. Bunların hiç biri mücadelemizi bitirmek için geçerli sebep değildir, olamaz da. Çünkü her şey zihinde başlar. Planlama stratejimizi doğru yaptığımız sürece her zaman galip geliriz. Hiç bir insan bugüne kadar elleri cebinde başarılı olmamıştır. Herkesin müthiş uğraşları vardır. Bazıları ömrünün sonuna kadar mücadele eder, severek isteyerek hep mutlu yaşarlar, bazıları da çok erken yaşlarda vazgeçer. Vazgeçenler her zaman mutsuz ve hedefsiz, yarınsız yaşarlar. Yarını, umutları olmayan insan hiç olmaya mahkumdur. Mücadele tamamen bireyin kendi sorumluluğunda diyebiliriz. Mücadele diye bir şey olmasaydı hepimiz oturur ölümümüzü beklerdik öyle değil mi?

“Bir defa değil yüzlerce defa da yenilseniz mücadeleyi bırakmayınız.”

Kimilerimiz doğuştan mağlup başlayabilir, eksik yanlarımız olabilir. Sevdiklerimiz olmadan ve belki bazıları da yaşamsal organlarından bazılarını kaybetmiş olabilir. Ama şuna inanın; “Allah kaldıramayacağı yükü kimseye vermez.” Yeter ki buna kalben inanın. Her gün isyan etmek bizleri tüketmekten başka bir işe yaramaz. İflas etmiş olanlar, sevdiklerini doğal bir afette kaybetmiş olanlar ve buna benzer kayıplar yaşayabiliriz ama nefes aldığımız sürece hayat devam ettiği için mücadele etmek zorundayız. Her zaman mücadele halinde olmayı bilelim. Önce kendimiz için isteklerimizi hayatımıza dahil etmeye çalışalım.

“Hayat inanmak ve mücadele etmektir.”

Aslında toplum olarak nice mücadelelere örnek olmuş bir milletiz. Tarihimizde şanlı zaferlere imza atmışızdır. Böyle bir milletin bireyleri olarak bizlere pes etmek yakışmaz. Tek başınıza bile kalsanız her zaman şu sözü hatırlatın kendinize: “Ben her şeyin üstesinden gelebilirim, güçlüyüm, azimliyim, yapabilirim.”

Her daim bir B planınız olsun, hayallerinizin olduğu bir not defteriniz olsun. “Geç de olsa gerçekleştireceğim.” diye not aldığınız. Tek başınıza başaramıyor, güçsüz kalıyorsanız; kendinize güçlü yaşam felsefesi olan, ufku açık, sizi motive eden arkadaşlar edinin Sizi her zaman destekleyen “Yaparsın, başarabilirsin, sana inanıyorum!” diyebilen insanlar olsun etrafınızda. Sizi dibe çeken insanlardan uzak durun. Çevrenizle ne kadar kaliteli zaman geçirirseniz hayatınızda o kadar kaliteli olur.

“Mücadele etmesini bilenler kaliteli insanlardır.”

Hayat her zaman yeniden başlamaya değer. Kaybettiklerimiz bize güç vermeli, yeniden başlamak için. Yeter ki vazgeçmeyelim, hiç bir olumsuzluktan yılmayalım. Öncelikle kendinize bir dünya kurun ve bu dünyayı kimsenin kirletmesine izin vermeyin. Kirli düşüncelere yer vermeyin. Keyif almaya bakın. Her zaman güzel bakan güzel görür. Yeterince cimri bir toplum olduk zaten. En azından kendi hayatınıza cimri davranmayın. Atın üzerinizden ağır yükleri, hafifleyin. “Hayalleri gerçekleştirme vakti geldi deyip” başlangıç yapın ertelenmiş ne varsa. İnanın mücadele etmenin yaşı ve zamanı yoktur. Siz istedikten sonra hiç bir şey zor değildir. Yeter ki ufak parçalara bölmeyi bilelim.

Hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Hoşça kalın, sevgiyle kalın.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
14 Yorum
  • Kalemine eline yüreğine sağlık kızım rabbim hiç kimseyi umutsuzluğa çaresizliğe düşürmesin inşallah ama şuda bir gerçek hayali olmayanın geleceğide olmaz hoşça kal sağlıcakla kal umutlarla kal inşallah selamlar sevgiler

    • Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için gönlümün efendisi güzel bakan güzel görür aslında mücadele konusunda örnek alınacak nevi şahsına münhasır bir insansın…

  • Tebrikler ediyorum.. Güzel bir yol çizmişsiniz. Evet hayat bu maalesef.. Ve bunu kıymetli kılacak biz ve hayallerimiz..
    Bilge’nin dediği gibi YOLUN ÜZERİNDE İSEN MUTLUSUN.. Başarılar diliyorum. Selamlar…???

    • Hocam sizden bunları duymak benim için onur verici iyiki hayatıma dokundunuz.
      Çok teşekkür ederim” Bilge insan” inanın çok şey katıyor hayatıma. Gönlü güzel insanın kelamıda güzel oluyor saygılarımla.

  • Mücadele etmesini bilenler kaliteli insanlardır. sözü beni derinlere götürdü çok teşekkür ederim yazınız için

  • Her zaman merakla bekliyorum yazılarınızı çok güzel ve anlamlı oluyorlar.hayatimiza dokunduğunuz için teşekkür ederiz ?

  • Herkesin okuduğunda kendinden bir şeyler bulabileceği bir yazı olmuş.Örneklendirmeler ve geçişler çok hoşuma gitti .Pozitif bakış açısına ihtiyacımız var gerçekten toplum olarak.Bundan sonraki konuyu da ayrıca merakla bekliyorum .

  • Keyifle okudum. Kaleminize sağlık. İnfinity war filminde Thanos’un şu repliği geldi aklıma okurken… “En zor kararları en güçlü iradeler verir”

    Saygılarımla…

  • Dualarınız emeklerimizin yoludur. Yolunuz her zaman zaferden geçmesi dileğiyle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version