Nefes Her Şeyin Arkasındaki Güçtür

Zeynep Bingöl 26 Görüntüleme 5 Yorum
2 Dak. Okuma

İçinde bulunduğumuz çağın gerekleri nedeniyle stres hayatımızda kaçınılmaz hale gelmeye başladı.

Çoğumuz işte ve kişisel yaşantımızda stresle mücadele edebiliyoruz. Günün her anında çok fazla uyarana ve hatta kötü habere maruz kaldığımız, yoğunluktan kimi zaman kendimize zaman ayırmakta zorlandığımız, her an stresle karşı karşıya olduğumuz günümüzde de, artık odaklanmak daha da önemli. Hedeflerimize ulaşmak ve hayallerimizi gerçekleştirmek kadar iyi hissetmek ve iyi yaşamak da önemli. Hepimizin bu hayattan beklentileri, hayalleri var. Onlara ulaşmanın yolu ise niyet etmek, hedef koymak, planlamak ve planlarımız üzerine çalışmaktan geçiyor.

Tam da bu noktada, önce kendimize sonra neyle uğraşıyor, neyi hedefliyor veya neye ulaşmak istiyorsak ona odaklanmamız şart. Olumluya odaklanırsak olumluyu, olumsuza odaklanırsak olumsuzu hayatımıza çekiyoruz. Eğer olumsuz sonuca odaklanırsak,hem sonuç hem de geçen zamanda yaşadığımız üzüntüden dolayı gerçekleşince iki defa kaybederiz. Olumluya odaklanırsak, geçen zamanı mutlu geçirmekten dolayı her zaman kazançlı oluruz. Hayallerimize giden yolda tek engelin kendimiz olmaması için pozitif odaklı olmamız gerekir. Olumluya odaklanmak, kendimizi kandırmak için değildir aslında. Olumsuz düşünceler ile aklımızın kitlenmemesi içindir.

Bazen insanlar stres altındayken düşünmekten nefret ederler ve oysa ki böyle zamanlar düşünmeye en çok ihtiyaç duyulan zamandır. Stres yaratan bir yaşam tarzı seçerek farkında olmadan hasta olmayı seçiyoruz.

Hayatta her şeyi kafamıza takarsak her türlü hastalığa yakalanma riskimiz artar. Uzayı düşündüğümüzde veya uzay belgeselleri izlediğimizde aslında her şeyin bir “Hiç ”ten ibaret olduğunu görürüz.

Hayatımızdan stresi atmak ve değişiklik yapmak için harekete geçmeli ve strese neden olan şeyi yapmayı bırakmalıyız. Stresli anlarımızı bizi huzursuz eden ne varsa ona bir kanat verip uçup gitmesine izin vermeliyiz.

Hayat ile mücadele ederken, sahip olduğumuz tüm marifetlere ihtiyacımız var. Bu yolda sabır göstermek için iradeye, irade için ise mutlu olmaya ihtiyacımız var…

Nefes her şeyin arkasındaki güçtür…. Nefes alıyorum ve iyi şeylerin olacağını biliyorum.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
5 Yorum
  • Yine harika olmuş yazınn, gerçekten okuyunca ruhuma çok iyi geldi?? Kalemine sağlık balım, yazılarının devamını heyecanla bekliyorum?✍?

  • Tebrikler kalemine sağlık çok anlamlı ve başarılı bı yazı olmuş devamını heyacanla bekliyoruz ellerine sağlık canım ???

  • Günümüzü anlatan ayni zamanda harika bir motivasyon yazisi olmuş bu tür makalelerin devamını dilerim kalemine saglik zeynocan❤️

  • Elinize emeğinize sağlık….Hayatımızın bir parçası olan stres ve aksiliklerden doğan pürüzlerden insan ruhuna kasvet çöküyor. Bu anlamda buna dair yazınız okunması bir nevi terapidir. Çok güzel olmuş. Kaleminiz daim ve kavi olsun???

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version