Ötesi

Feyza Tunay 22 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Hepimiz büyürken ebeveynlerimizden kendi alanlarımızı istedik. Değişim için arzu doluyduk. Yeniden değişim söz konusu olduğunda kendimize alan açmak gerekir. Değişimi arzulayan iç benliğimize ne kadar destek veriyor, ne kadar arzularımızı gerçekleştirebilecek bir alan oluşturuyoruz?

Önce alan tutmak nedir, buradan başlayalım.

Değişimi neden arzuladığınız hususuna samimiyetle bakalım, değişim neden gerekli? Samimi bir bakış açısıyla gelmek istediğiniz noktaya sağlanması gereken özkaynaklar, özveriler nelerdir?

İlk adım olarak kendi sezgilerine, içsel kuvvetine güvenmek olsun konusu sanıldığından daha önemlidir. İlk ve en net rehberliği sezgilerden alırız. İçsel kuvvet de arzulara ve hedeflere götüren yakıttır. Bu mekanizma tam ve senkronize çalışmalıdır.

Karmaşık duygular, travma ve korkular için destek almayı hatırlayın. Kendinizi hassas, yetersiz, değersiz hissettiğinizde motive olabileceğiniz kaynakları araştırın. Kimseyi değiştiremezsiniz ama kendinizi değiştirebilecek kuvvete sahipsiniz ve kendinizi değiştirdiğinizde etrafınızdaki kişiler de değişeceklerdir. Çünkü algınız değişmiştir. Uyumlandığınız yeni frekansa uygun insanlarla karşılaşır, öncekilerle bağınızın giderek zayıfladığını veya sebepsiz yere bile olsa ayrılıklar yaşadığınızı fark edersiniz. Değişim ve dönüşüm yolculuğunda sonuçlar her zaman beklediğiniz gibi olmayabilir. Böyle bir noktada zorlandığınızı hissederseniz destek alabileceğiniz seçimlerle ilerleyin.

Kendi karar mekanizmanızla hareket edin. Kendiniz için devreye girin ve egoyu geride bırakarak büyümeye, gelişmeye izin verin.

Egoyu geride bıraktığınızdan emin olun. Bu adım çok önemlidir. Başkalarının başarısının sizin müdahalenize bağlı olduğuna inanmaya başladığınızda veya başarısızlıklarının size kötü şekilde yansıyacağını düşündüğünüzde ya da paylaştıkları duyguların onlarla değil de sizle ilgili olduğuna ikna olduğumuz anda ego tuzağı hazır olacaktır. Her şeyi kontrol etmeye çalışmayı bırakarak hayatın planlanmayan senaryolar olduğunu kabul edersek sanıyorum güzel bir yol katetmiş oluruz.

Tevazuyla ilerleyin. Gelişim için farklı fikirlere açık olun. Güvende hissettiğiniz alanlarda bulunun. Kişinin kendini geliştirebilmesi, değişim ve dönüşüm yaşayabilmesi için güven alanı önemlidir. Stres seviyenizi düşüren eylemler destek sağlayabilir. Hata yapabilme esnekliği kazanıldığında da, stres ortadan kalkabilir.

Her sabah bir ceylan uyanır Afrika’da,
Kafasında bir tek düşünce vardır.
En hızlı koşan aslandan daha hızlı koşabilmek,
Yoksa aslana yem olur.
Her sabah bir aslan uyanır Afrika’da.
Kafasında bir tek düşünce vardır.
En yavaş koşan ceylandan daha hızlı koşabilmek,
Yoksa açlıktan ölecektir.
İster aslan olun,
İster ceylan olun hiç önemli yok.
Yeter ki Güneş doğduğunda koşuyor olmanız gerektiğini,
Hem de bir önceki günden daha hızlı koşuyor olmanız gerektiğini bilin.

Değişim kapıyı çaldığında tereddüt etmeyin, hayat harekete geçenleri sever. Ne kadar proaktif davranır Stephen Covey’in dediği gibi baltayı bilemeye, ağacı kesmekten daha çok zaman ayırır, ön çalışmanızı yaparsanız hayata ve onun getirdiği olumlu ya da olumsuz sonuçlara o kadar hazırlıklı olursunuz. Hayat aksiyona geçenleri, karar verenleri, hayatta kalmak ve gelişim için dönüşümü seçenleri ödüllendirir. Siz bu oyunun neresindesiniz?

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Feyza Tunay
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version