Tevekkül ve Teslimiyet

Gülizar Çalık 53 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Tevekkül kısaca, bir olay yada durum içerisindeyken her şeyi Allah’a bırakmak, Allah’tan gelene boğun eğmek ve her şeyi sadece Allah’tan beklemek demektir. Ben her insanın yaşadığı sıkıntılı ve zor anlarında Allah’a tevekkül ettiğinde ve durumunun Allah’tan geldiğinin bilincinde olup kendini tam bir teslimiyetle Allah’a bıraktığında kalplerinin mutlak bir huzur bulacağına inanıyorum. Çünkü her kışın sonunda yazı, her gecenin sonunda güneşi veren Allah her zorluğun ardından da muhakkak bir kolaylık gösterir.

Tevekkül etmek aslında Allah’ı tanımak ve Allah’a sonsuz güvenle teslim olmaktan geçer. Herkesin hayatı boyunca sınandığı zamanlar olmuştur. Bazen sağlığımızla, bazen çevremizdeki insanlarla ve hatta bazen belki de en zoru olan ölümle… Kalbimiz bu anlarda acıyla atarken tevekkül etmenin ne kadar zor olduğunu, söylenen sözlerin anlamsızlaştığını, kulaklarımızın her cümleye sağır olduğunu biliyoruz. Ancak o acıyı dindirecek olan da yine yüce Allah’tır. Kalplerimiz Allah’ın elindedir. İşte bu yüzden böyle durumlarda yaşadığımız sıkıntının bir sınav olduğunu anlamak, Allah’ın bizim için başka güzellikler göndereceğine inanmak içimizi rahatlatan tek tesellidir.

Yaptığımız her işte, başımıza gelen her musibette Allah’ı vekil kılmak ruhsal huzurumuz için de doğru bir davranış olacaktır. Bakın, Kuranı Kerim’de çok sevdiğim bir ayet var. “Hasbinallu ve nimel vekil.” Allah bizi yeter, o ne güzel vekildir. Sıkıntıyla sıkışan kalplerimiz bu ayetle huzur bulmaz mı? Yaşadığımız her olumsuzlukta Allah’ı vekil kılarsa, Allah bize yardımcı olmaz mı? O, bize hep en hayırlı olanı veren değil midir?

Her kalp kırıklığı ve her gözyaşı hayat bahçemize bir fidan dikmektir oysa. O fidanlar zamanı geldiğinde bizlere kocaman bir orman sunar. Elimizden alınan her şeyin yerine daha güzelinin geleceğine umut etmek bizi güçlü kılar ve ayakta tutar. Biz beşeriz. Bizim hayır gördüklerimizde şer, şer gördüklerimizde hayır olabilir. Hakikati görebilen yalnızca Allah’tır. Bu yüzden asıl mutluluk Allah’tan gelen her şeye razı olmaktır.

Tüm hayır ve şerlerde dualarımızın eksik olmaması dileğiyle…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version