Yorgun Düşler

Gizem Canver 43 Görüntüleme 1 Yorum
2 Dak. Okuma

Sadakat sevdiğine bağlılıktır aslında, sen değer verirsin karşında aynı değeri görmedikçe eksik sever seni biraz da. Neden aynı sevgiyi görmezsin? Çünkü, haddinden fazla sevmişsindir, hal böyle olunca da Allah onu senden azar azar uzaklaştırmaktadır. Fakat sen sevdanın denizlerinde boğulmaktan göremiyorsundur, Bu yüzden haddinden fazla değil Allah’tan fazla sevmeyeceksin birini. Çünkü, Allah kıskançtır. O, kendisinin daha fazla sevilmesini ister.

Kendisi kainatı yaratandır. Sen sevdiğine çiçekler alırsın da, O senin için dünyayı çiçeklerle bezemiştir, adeta boyamıştır da ve yine sanki bir çerçeve haline getirmiştir. Senin onları görmeni ve bir tutam tefekkür etmeni ister ve ekler; bir yıllık tefekkür bin yıllık ibadetten hayırlıdır.

Evet, hala kurarsın da kurduğun hayaller birer birer parçalara bölmeden bırakmaz seni. Bazen yüksek düşünüyorsundur, yükseklerden bam diye düşmek var, çünkü bilmiyorsun o kurduğun yorgun düşler seni nereye götürecek? Gizli saklı hayatlara sürükleyecek de, bu sefer hayatından olacaksın. Bu yüzden her zaman söylerim; hep olabilecek şeyler arasında hayal kur, yoksa hayat seni yüzüncü kattan intihar ettirir de öylece yaşayan bir ölü olursun, kurduğun düşlerle gömülürsün.

Yoruldum anlıyor musun kara cümleler yoruldum? Artık tek cephe koşmaktan, aynı cümleleri farklı insanlara savurmaktan, tut elinden yıldızların, her bir kalbe seni fırlatsın. Evet yapsın da bunu ne kadar hüzün yağdığını anlayıp kendilerinden haya etsinler, atsın onlar da ellerindeki gönül silahını, yerine güller açan sevgi tomurcuklarını eksin, ve böylece yağmurun kökleri serpilsin kalplere sevgi umutları olsun diye.

Evet, bir yıldız taneciğinden umutlar yeşermekteydi, bunları görmemezlikten gelemezsin öyle değil mi sevgili sessizim. Sesin duyulmuyor? Ben mi duymuyorum yoksa? Bunca cümlelerin sesini sen mi kıstın? Bir yürek haini olarak…

Uzağız bilirim, belki de bundandır cümlelerin sesini yok sayman, hain dalgalarla boğuyorsan seni kelimeleriyle satırlarda cümleye kavuşturan bir kadın uğruna! Ne dersin sessizim bu yaptığın hak mıdır? Yoksa bir hiç midir? Söyle en son nerede kalmıştık?

Geceye yorgun düşen düşlerde mi? yoksa güneşin doğarken ki verdiği umutlarda mı?
Nerede kaldıysak kalalım önemi yok, dedim ya bunca cümlelerin sesini kısan sen misin? Eğer sen isen söyle bu saatten sonra katilisin tonlarca sana döktüğüm cümlelerimin.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Gizem Canver
Bağlantılar:
Yazar
1 Yorum
  • “Kendisi kainatı yaratandır. Sen sevdiğine çiçekler alırsın da, O senin için dünyayı çiçeklerle bezemiştir, adeta boyamıştır da ve yine sanki bir çerçeve haline getirmiştir. Senin onları görmeni ve bir tutam tefekkür etmeni ister ve ekler; bir yıllık tefekkür bin yıllık ibadetten hayırlıdır.”

    Kardeşime katılıyorum Rabbim yar ve yardımcımız olsun kardeşim selamlarımla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version