Aşk Muhabbeti

Firdevs Daş 34 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

AŞK NEDİR? AŞK VAR MIDIR? VARSA NEDİR? AŞK YOLCUSU KİMDİR?

İnsanoğlu yıllardır bunu sorgular ve herkesin bir düşüncesi vardır bu konuda. Herkes gibi ben de sorguladım bu konuyu bir ya da daha fazla kez. Bununla ilgili birkaç paylaşımım olacak sizlerle.

Öncelikle aşksız olmaz tabi ki de. Allah aşkı, insan aşkı, hayvan aşkı, meslek aşkı, bitki aşkı, vatan aşkı, kalem aşkı. Hepsinin farklı bir tadı vardır, ama biz en çok insanda biliriz bu aşkı. Hepsinden aynı oranda bulmak gerek aslında fikrimce. Aşktan ötesi var mı? En çok acıtan da insan aşkı olsa gerek. Gün gelir, aşk meleği kapınızı çalar ve siz de aşka düşersiniz o gün. İnsan aşkının boyutları farklıdır. Dünyanın her döneminde yaşanan aşk farklıdır. Günümüz aşkları da farklıdır. Herkesin kendi dünyasına göre yaşadığı bir aşk vardır. Gelecekte aşkın boyutu ne olur bilinmez, ama şu anda gözler önünde aslında. Leyla ile Mecnun gibi bir aşk olayı yaşanır mı bir daha bilinmez, ama en güzel aşklara örnekler çok.

En büyük aşıkların kavuşamamasına ne demeli? Sonu hüsranla biten ya da mahşere kalan buluşmalar… Bir sebebi de insanların ve dünya şartlarının bu güzel aşkların kavuşmasına engel olması. Aşk olmazsa olmaz, ama bu aşkların en güzel ve en normal şekilde yaşanma zorunluluğu vardır, mutlu aile yapılarının ve mutlu yetişen çocukların varlığı için.

Aşkın en güzel halleri vardır. Aşkın en güzel anıları vardır. Aşkın en saf duyguları vardır. Her aşkın da bir alevi, bir külü ve bir yolu vardır. Bir de her yaşta aşkın halleri vardır. Aşkın her baharı. Aşk tohumunu gençlikten alıp yıllanan aşıklar, eski aşıklar şanslı olsa gerek. Gerçek aşk insana iyi gelir mi? Bence evet, ama aşk gözü kör eder ve onun için her şeyi yaparsın bazen. Cesaret, teşvik, başarı, mutluluk, özlem kapılarını açtığı da doğrudur. Aşkın bin bir hali vardır. Aşk çeşmesi vardır ağlatan. Aşk yolları vardır bekleten ve aşk vardır güldüren. En önemlisi de önce insanın kendi varlığını ön plana alıp kendine öncelik vermesi tabi ki de.

Herkesin aşk seçimi farklıdır. Meslek aşkı, aile aşkı… Aşk türlerinden alıp ya da seçip yoluna devam etmek gibi. Hepsini bulmak en ağır basanla yürümek gibi. Bazende sonradan anlarsın en önemli olanın kendi yolunda yürümek olduğunu ve tüm çabanı buna harcamak gerektiğini ve aşkın her zaman bulunabileceğini. Aşkın yolları vardır. Bu yollarda zorlu yollardır zorlu yıllardır. Kazanabilene ne mutlu…

Kimileri inanır aşka, kimileri de inanmaz. Aşka düşersin, yanarsın, pişersin. Aşk oyunları bırakmaz insanın peşini, yakalanırsan eğer aşk perileri de insanın gönlünü alır nice devirlerdir. Aşka dair söz bitmez. Aşk insanı alır, götürür ve getirmez bazen de ve aşka dair ne varsa hepsi renktir. Altın kural da sadece sevdiğin kişiyle mutluluğu bulmak diye düşünüyorum. Mantıksal ilişkiler ya da kalp ilişkileri gibi ilişki boyutları da bu döngünün bir parçası.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Firdevs Daş
Bağlantılar:
Yazar / Öğretmen
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version