Taşlı Kolye

Firdevs Daş 43 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Bu merak nereden gelir bilinmez ama kolyeler bayanların çok sevdiği takılardandır. Benim de en sevdiğim takı. İşte bütün mesele burada başlar ve biter. Tüm tuhafiyelerin başlı listeleridir kolyeler ve çeşitleri. Bayanlar uğrarsa almadan gitmezler bir tane ama durum erkekler için de aynıdır. Her erkek kolye almıştır sevgilisine, sevdiğine, annesine, teyzesine ya da kızına. Bazen bir dans gecesinde, bazen bir nişan gecesinde, bazen bir doğum gününde… Bu kolye merakını bayanlar herkese tattırmaya devam ediyor. Kolye koleksiyonu bile olabiliyor.

Çağlardan beri meşhur kolyeler nice amaçlar için kullanılmış ve kullanılmaya devam etmektedir. Padişah dönemlerinde padişah eşlerine yapılan oyunlar içinde yer alan kolyeler ya da padişah eşlerinin oyunları içinde kullandığı kolyelerden tutun da büyülü olabilecek kolyelere ya da sadece bir tuzak olabilme ihtimali olan kolyelere kadar…

Kolye çeşitleri: Hatıra kolyeleri, başarı kolyeleri, her güne göre kolyeler, doğal kolyeler, taşlı kolyeler, görkemli kolyeler…

Örneğin; akik taşlı kolyeler, amazonit taşlı kolyeler, amerin taşlı kolyeler, apatit tatlı kolyeler, ay taşlı kolye, florit taşlı, helyodor taşlı, akik taşlı kolye, gibi. Her kolye özeldir. Her renk kolyenin duruşu başkadır. Elmas, zümrüt, yakut, safir gibi taşlardan yapılan kolyelerde en çok seçilenler arasındadır.

Bir de anlamları vardır bu kolyelerin ve rengine göre bile değişir bu anlamlar.

Sedef taşlı kolye; bereket, güç ve cesareti temsil eder. Akik taşlı kolye; zihni bedeni ve ruhu dengeler ayrıca negatif enerjiyi atar. Ay taşlı kolye; duygusal karmaşa yaşamayı önler. Her taşın rengi anlamı farklı olduğu gibi insana renk katar kolyeler asırlardır.

Bu sabah papatya renkli ve desenli kolyemi taktım işe giderken. Zevkler farklıdır. Siz hangi kolyenizi seçtiniz?

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Firdevs Daş
Bağlantılar:
Yazar / Öğretmen
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version