Biliyor Sandıklarımız

Tülin Erol 39 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Hayatın içinden geçerken ya da hep tabir edildiği üzere anı yaşarken görüpte görmediklerimiz, erteleyip sonraya bıraktıklarımız var. Bir kaç saat ya da birkaç gün sonrasına ertelenen işlerimiz. Peki garantisi var mı bunları daha sonra gerçekleştirecek vaktimizin olup olmadığı!..

Şimdi değil daha sonra yaparım deyip de yapamadıklarımız. Önceliklerimizin ne ya da neler olduğunu hangimiz doğru planlıyor ve uyguluyoruz?

Hayat bizlere verilmiş bir hediye şüphesiz. Öleceğiz biliyoruz ama içten içe hiç ölmeyecekmişiz gibi yaşıyor, sınırsız süremiz varmış gibi hor kullanıyoruz zamanı. Bugün ve şu anda buradayız ama bir dakika sonra ne olacağımızın garantisi yok ne yazık ki. Gözlerimizi açtığımız an itibariyle geri sayımın içindeyiz. İleri doğru gittiğimizi sanarken aleyhimize işleyen zamanı durduramıyoruz. Koşuyoruz koşuyoruz, yarış atı gibi hayatın içinde sürekli koşturuyoruz. Okullar, sınavlar, işler güçler vs. Daha iyi bir hayat, daha güzel bir gelecek inşa etmek için emek veriyoruz. Bazen başarıya ulaşıyor bazen de umutsuzluğa kapılarak başarılı olamıyoruz.

Başarının tek yolu çalışıp çabalamak değil maalesef, hayatta şans vermeli ve elinden tutmalı insanın. Sadece çaba göstermek yetmiyor. Sizi hayata bağlayacak ve daha ileriye gitmenizi sağlayacak bazı güzellikleri de beraberinde getirince yaşam döngüsü kusursuz işliyor. Yaşımızla birlikte, hayata dair yapabileceğimiz bir çok şey de kısıtlanıyor. İster istemez geriye doğru adımladığımızı fark ediyoruz o zaman. Kural bu zaten ama yaşamın içinde bunu unutarak ilerliyoruz. Bir gün gelecek ve tüm bunları ardımızda bırakıp bizde göçüp gideceğiz. Konuşurken; “anlamsız tüm her şey” dediğimiz o şeyleri hayatımızın merkezine alarak yaşıyoruz. Mutlak sona yaklaştığımız her zaman yaşla ilintili değil maalesef. Bazen hayatın başında bazen ise hiç beklenmedik bir anda yakalıyor ölüm bizi. Hazırlığın var mı? diye de sormuyor malûm…

İz bırakarak, en azından ardımızda güzel bir şeyler bırakarak gitmek en güzeli ve anlamlısı. Yaşamak ve o döngünün içerisinde yer almak çok güzel bir oluşum. Amaçlar edinmek, yaşam boyu çalışıp bir şeyleri başarmak yüzümüzü gülümseten tek gerçek. Kendimizden önce sevdiklerimizi düşünmek ve içten bir gülümseme ile onların hayatlarına eşlik etmek mutlu olmamız için yetip artıyor çoğu zaman.

Zamanımız ne kadar bilmeden ama her yeni güne umutla uyanarak şükretmek, yaşamda bize bir şans daha veren güneşin penceremize doğduğunu görmek en büyük motivasyonumuz olsun.

Haydi şimdi yeni güne gülümsemeyi unutmayın.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Tülin Erol
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version