Bir Şey Vermeden Almak

Yasemin Köse 47 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Bir şey vermeden almak olmuyor ne yazık ki. Şimdiye kadar yaptığımız her olayda farketmesek de vazgeçtiğimiz şeylere odaklanmak yerine kazandıklarımıza bakmalıyız.

Sevgiyi bulmak için fedakarlık, emek, özveri, en kıymetli zamanımızdan vermedik mi? Neden bir şeyler feda etmeden karşılık bekler ki insan. Duygu alışverişinde ya da sosyal iş çevresinde. Karşılıksız verdiğimiz her şey kar hanemize elbette yazılıyor umudunda ve inancındayız. Kendimizi yok sayarcasına vermek insanoğlunun yapısına ters. Yaptığımız fedakarlıklarımız, elimizden kayıp giden yaşamımız, dostluklarımız, tutamadık diye yakınmalarımız. Bırakalım gidenlerin arkasından bakmayı, uçup giden yok olan hayalleri, yerine yenisini koymak bizim elimizdeyse dertlenmeyelim. Eminim şimdiye kadar hiç idrak etmemişizdir. Şimdi bir düşünelim bir şeyleri elde etmek için ne bedeller ödediğimizi.

Güzel bir aile kurmak için nasıl çabaladığımızı, nelerden fedakarlık yaptığımızı. İş hayatında başarıya giden yolda nelerden vazgeçtiğimizi? Sosyal çevremizde arkadaşlıklarımızı, dostluklarımızı imar ederken neler verdiğimizi? Geleneklerimize uyarken hangi yollarda, nelere sabredip karşılığını nasıl aldığımızı? Keyfimiz için yaptığımız işlerde ve etkinliklerde bile nelerden vazgeçersek  sonuca ulaşabileceğimizi?

Hiç düşünmemiş olmak kayıp değil, ayıp değil ama farkındalık oluşturmak mühim mesele. İş hayatında başarıya giderken harcadığımız emek, verdiğimiz en kıymetli zaman ve sabır bu yolda yaptığımız çalışma ve araştırmalarımız.

Sosyal yaşamda arkadaşlık ve dostluk ya da komşuluk çerçevesinde yerine getirdiğimiz sorumlulukların aslında sabır, emek, sevgi ile yoğrulduğunu ve hepsini kendimizden verdiğimizi hatırlayalım.

Ailemiz için yerine getirdiğimiz görevler ve severek yaptığımız işler karşılığında vazgeçtiğimiz ekstra işlerimiz ara verdiğimiz iş hayatımız.

Sevgi  için benliğimizden verdiklerimiz, fedakarlık yaptığımız vazgeçtiğimiz alışkanlıklarımız, olmazsa olmazlarımız. Somut örnekler vermeyeceğim çünkü herkesin olmazsa olmazı farklıdır. O yüzden burada yerine koyacağınız kelimeleri size bırakıyorum.

Şimdi geriye dönüp yaptığımız fedakarlıklarımız ve ödediğimiz bedellere bakalım. Bundan sonra hayatımızda hangi bedelleri ödeyebileceğimizin farkına varalım. Her ödediğimiz bedelin sonucunda elimizde ne kalacak ya da neyin kalmasını istiyoruz. En azından bilinçli bedeller ödeyelim.

Başarı için, aşk için, iş için, sosyal çevremiz için, ailemiz ve tüm sevdiklerimiz için. Belki bir daha bu kadar detaylı düşünme fırsatı bulamayabiliriz.

Bedellere değer biçilemez…

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version