Bahar

Yasemin Köse 145 Görüntüleme 2 Yorum
2 Dak. Okuma

Bahar’ı kalbimize indirelim.

Yeni bir mevsim, tılsımlı coşkular, doğanın raksı, kabına sığmayıp çıkmak için zamanını bekleyen, sabırsız patlayan tomurcuklar, renklerinin en güzel tonuyla ortaya çıkan çiçekler, arıların sevinçli dansları. Ağaçların dallarını çiçeklere hazırlaması. Doğanın canlanmasına  eşlik eden hayvanlar alemi, zümrüt yeşiline boyanan ağaçlar. Güneşin diriliş ışıkları. Herkes de nedeni belli olmayan bir sevinç. Doğa dirilirken bizlerde bir telaş koş bahar geldi, kokla güzel yaseminleri, sümbülleri, papatyalar boy gösterdi kırlarda. Yine taç olacaklar sevenlerinin kafasına. Bir hareketlilik ki sormayın. Doğa heyecanda, meğer koynunda yeni bir yaşam saklanıyormuş ve kim bilir daha kaç bahar doğuracak. Sular coşmuş hızla nereye koşuyorlar acaba. Çağla güzel ırmak, coşsun toprak, doysun denizler. Tebessümle dal bir lahza da olsa baharın cümbüşüne. Gör, bak, hisset bir çok öğreti barındırır içinde görebilene. İnsanoğluna ders çıkarmak isterse bahar yeter.

Kuşların şen cıvıltıları, dirilişe en güzel tonda eşlik etmeleri “Uyanın bahar geldi açın kalbinizi, ölmüş duygularınıza muştu verin kaybedecek vaktiniz yok” der gibi şarkıları. Duydunuz mu ne fısıldadılar kulağımıza. Doğru ya duymak için pür dikkat kesilmek lazım, önemsemek belki de.

Gördünüz mü doğayı hissetmek ve biraz seyre dalmak neler kazandırabilir bize. Küf tutmuş duygularımızı silkelemek ölmüş doğanın canlanmasından zor değilmiş. Altında kaldığın duygularından silkelen ve başını yukarı kaldır ayağa kalk. Bir çiçekten zayıf değil insanoğlu. Tohumlar bir yığın toprağı delerken sabırla ve azimle ilerlediler; çünkü görevlerinin bilincinde aklı olmayan zeki tohumlar.

Şimdi çok sevgili baharı bir de bu gözle izleyelim bakalım koynunda sakladığı sırlardan hangilerine vakıf olacağız. Herkes görmek istediği kadarını görecektir. Ufkumuzu açalım. Çok uzağa gitmeye gerek yok evinizden çıkıp birkaç adım atarak coşmuş ağaçlara, kuşlara, çiçeklere bakmamız yeterli. Yaşam duygularımızı öldürmek için çok kısa, yaşamak ve mutlu olmak içinse yeterince uzun. Baharı saygıyla izleyip tefekkür ederken diğer mevsimlerin cesaretini de es geçmemek lazım. Kolay değil baharı öldürmek ama zor değildir bahar için dirilmek; çünkü sancısını göze almıştır. Her uyanış bir sancıyla başlar ve çektiğin acıyı kutsal kılar. Sonrası mı kaldır başını gökyüzüne bir daha bak, feza sana hayran uyanışa gebe olan insan.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version