Bir Yaşam Enerjisi Reiki

Nurhayat Güler 20 Görüntüleme Yorum ekle
3 Dak. Okuma

Birçok kişi son yıllarda adını sıklıkla duymuştur reikinin. 19.yy.’da Japon Budist’i olan Dr. Mikao Usui tarafından Kurama Dağı’nda inzivaya çekildiği sırada keşfettiği bir enerji sistemidir. Nasıl ki mesnevide ‘erenler’ olarak bilinen mertebeye ulaşmak için uzun süreli inzivalar gerekli ise Uzakdoğu felsefesinde ve Budizm’de de yüksek frekanslara geçiş için bu inzivalar şarttır.

İşte bu inzivaların birinde elde edilen çok yüksek frekanslı bu enerji sistemi Dr. Usui tarafından bir şifa yöntemi olarak geliştirilmiş, insanlara uygulanmaya başlamıştır. Reiki, eski tabirle ‘el verme’ diyebileceğimiz şekilde ama belli semboller kullanılarak. Kişilere aktarılan bir enerji sistemidir. “Re”(her yerde var olan) “Ki” (ruhsal yaşam enerjisi) demektir.

Reiki ellerle ve sembollerle aktarılabilir. Üstelik evrensel bir enerji olduğundan enerji vereceğiniz kişinin yanınızda olması da şart değildir. Dünyanın öbür ucundaki insana da enerji gönderilebilir, şifalanmasını fayda sağlayabilirsiniz. Tabi ki reiki bir tıbbi yöntem değildir. Rusal şifa kaynağıdır. Ruhsal olarak olumlu etkilerini yaşadıkça zaten zamanla fiziksel olarak da iyi hissedersiniz. Ama şöyle bir detay var; reikiye herkes uyumlanabilir. Reiki üstadı olabilir lakin bu enerjiyi sadece isteyen ve izin alınan kişilere uygulayabilirsiniz. En önemlisi de inanç tabi ki. Günümüzde reikiye ilgi duyan kadar hiç ilgi duymayan hatta inanmayan kesim de azımsanamaz. İnsanlar kolay yoldan ruhsal problemlerini ilaçla kendilerini uyuşturarak tedavi olabileceklerine inandıkları için görünmez bir enerjinin hele ki çok uzaklara bile uygulanabilecek bir enerjinin varlığına inanmayabiliyor. Ee o da kendi bakış açıları ne diyelim!

Bu muhteşem enerjiyle uyumlanmak reiki üstatları tarafından belirli sembollerle uygulanır ve sonunda reiki enerjisi size aktarılır. Sonrasında bu yolda ilerlemek isterseniz aşama aşama reiki evrelerini tamamlayıp reiki Grand mastar seviyesine yükselirsiniz. Tabi ki illa bu enerjiye inisiye olmanız gerekmez. Reiki üstatlarından şifa amacı ile belirli seanslarda uygulama alabilirsiniz. Çakralarınız dengelenir. Ruhsal ve bedensel problemlerinize bir ışık olur. Her yönden yenilenmiş hissedersiniz.

Reiki sadece insanlara değil her şeye uygulanabilir. Mekânlardaki negatif enerji temizliğinde, eşyaların enerjisini yenilemek için, hayvanlara, solmuş bitkilerinize bu enerjiyi aktarabilirsiniz. Reiki’ye inisiye olmak sizi spritüel anlamda da çok fazla geliştirecektir. Frekansınız fazlası ile yükseleceğinden hisleriniz daha da artacak, duru görünüz gelişecek ve insanlara nasıl daha iyi gelebilirim mantığı ile hareket etmeye başlayacaksınız. Auranız güçlenecek ve kendinize sizin frekansınızdaki insanları çekmeye başlayacaksınız.

Günümüzde özellikle uzak doğuda ve Avrupa ülkelerindeki hastanelerde reiki, hastalara alternatif bir yöntem olarak sıklıkla uygulanıyor ve çok başarılı sonuçlar elde ediliyor. Reiki ile tanışmak ve inisiye olmaya karar vermek genellikle bir kırılma noktasından ya da ruhsal olarak benlik arayışından sonraya denk gelir çünkü acıdan geçmeyen bir ruh şifacı olamaz. Önce kendi ruhuna şifa olan insan sonra tüm çevresine ışık olur. Sevgi ile… 🙂

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version